Vlastimil Zavřel (54) alias Jindřich Valšík: Proč hubne? Je to venku! Cirhóza jater! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Vlastimil Zavřel (54) alias Jindřich Valšík: Proč hubne? Je to venku! Cirhóza jater!

 (Aha! – Kudrát, Hykl, Pátek)

PRAHA – Herec Vlastimil Zavřel (54) si odrovnal játra – trpí nemocí zvanou cirhóza jater. Zčistajasna strašlivě zhubl a jeho okolí divoce spekuluje o důvodech. „Vlastík není ten typ, že by hubl kvůli nějaké babě. Snad to není, nedej bože, nějaká nemoc, ale nic jiného mě fakt nenapadá,“ krčí rameny jeden z jeho kolegů. A bohužel je dedukce kamaráda správná.


> Nemoc, na kterou se umírá

Zavřel opravdu v posledních dnech trpí jako zvíře. Těžkou nemoc tají i před svou maminkou. „Určitě není v pořádku, bere spoustu léků, ale od něj se nic nedozvím,“ tvrdí jeho maminka Vlastička, která má o svého syna strach.

Zavřel však odmítá o své vážné nemoci hovořit. „Vlastík je na tom opravdu špatně, nemá to teď lehký, má cirhózu jater,“ tvrdí jeho dobří kamarádi a dodávají: „Už podle toho, jak zhubnul, je jasné, že ho to trápí hodně.“

Vlastimil Zavřel, kterého národ zná z role padoucha Jindřicha Valšíka v seriálu Ordinace v růžové zahradě, je ve skutečnosti osamělý morous – celý život bez partnerky, bez dětí... V nejtěžších chvílích se tak může spolehnout jen na svou matku, před kterou nemoc navíc tají. Rapidního úbytku na váze si však máma nemohla nevšimnout. „Ano, máte pravdu, hrozně zhubnul. Řekl mi akorát, že přestal pít pivo. Vidíš, nic nemusím dělat, a hubnu, to je vše, co mi k tomu řekl. Já si ale myslím, že je nemocný,“ bojí se o Vlastimila Zavřela jeho matka. Herec a dabér, který propůjčil svůj hlas Homeru Simpsonovi z amerického kresleného seriálu, se ztrácí před očima. A za vším zřejmě stojí alkohol. Nejčastěji se totiž cirhóza jater objevuje u lidí, kteří nadměrně konzumují alkohol. Cirhóza jater, známá také jako tvrdnutí jater, je chronické onemocnění charakteristické zánikem jaterních buněk, zmnožením vaziva a uzlovitou přestavbou jaterní tkáně. Tím játra přestávají fungovat a tzv. ztvrdnou. A v nejtěžších případech je tato nemoc smrtelná.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.