Standa Hložek se nechal ošulit: Já vydělal Vágnerovi na barák! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Standa Hložek se nechal ošulit: Já vydělal Vágnerovi na barák!

Oslava 80. narozenin Karla Vágnera - Stanislav Hložek
Oslava 80. narozenin Karla Vágnera - Stanislav Hložek (CNC_Martin Pekárek)

Pustil si pusu na špacír! „Já nazpíval Holky z naší školky a Karel Vágner za to má barák v Průhonicích,“ postěžoval si Standa Hložek (69) během natáčení dnešních 7 pádů Honzy Dědka. „Prodalo se milion nosičů. Přesně by nám to řekl Karel – jemu chodí výpisy, mně ne...“ rýpl si zpěvák.

Pak ale rychle přiznal, že »mistr basů« není zdaleka takový sobec, jak ho před kamerou líčí. „Řekl mi – Stando, kdyby došlo k nejhoršímu a vyhodili tě z domu, máš u mě pokoj,“ řekl Standa pobaveně.

Standa Hložek na oslavě Karla Vágnera: Už jsem hlavně údržbář a zahradník

Video se připravuje ...

Přišel o prachy

Zmíněný milion už byl jistě za uplynulých 42 let od vzniku hitu století hodně překročený. Jenže při prvním vydání »Holek« udělal Vágner osudovou chybu, kvůli níž přišel o milion. Mohl mít ty baráky dva! Sám ale neznalostí věci o balík peněz přišel. Putoval totiž do kapsy členům kapely Smokie.

Trápení se Smokie

Jak k tomu došlo? Vágnerova písnička původně vyšla na tzv. singlu, tedy na malé desce se dvěma písněmi. Na jedné straně právě Holky z naší školky a na druhé byl převzatý song Do to Me z repertoáru kapely Smokie, kterou Hložek a Kotvald přezpívali jako Trápení. „Když jsem se po letech potkal s Chrisem Normanem, frontmanem Smokie a spoluautorem písně, hned se mne ptal, jak to, že jim v roce 1982 přišly ze socialistického Československa naprosto skvělé peníze za autorské honoráře,“ prozradil bez nadšení Vágner.

Smůla Krejčíře a Kramného, žádosti zamítnuty! A Vágner bojuje za Zagorovou

Video se připravuje ...

Každý podle zásluh

Nejlépe jsou na tom finančně zpěváci, kteří si písně píší sami, jako třeba Jarek Nohavica (70, na snímku). Autor bývá podle autorského zákona lépe ohodnocen než interpret, oběma hlídá příslušné honoráře Ochranný svaz autorský. V případě Vágnera a Hložka si skladatel přišel na mnohem lepší peníze než zpěvák. Ten ale samozřejmě také nebyl škodný.



Přečtěte si
Uživatel_5819448
10. 4. 2024 • 13:33

Neviděla bych to tak černě. Standa to řekl víceméně s nadsázkou a humorem. Určitě škodný nebyl a není. S Karlem jsou dobří kamarádi, je to spíš takové popichování jak Standu znám

Jitka Stejskalová
10. 4. 2024 • 13:01

To ví spousta z nás, že pan Vágner měl vždycky velký hlad a taky moře potomků, které potřeboval zasytit a zavřít jim ústa. To, že jeho kolegové utřeli nos, mu bylo naprosto šumák

Uživatel_5777995
9. 4. 2024 • 15:03

Vágner byl vždycky ***, ale kdo není v šoubyznysu..., kdyby lidi věděli, proč poslouchají v rádiích takové slátaniny apod.... 😀

Uživatel_5819448
9. 4. 2024 • 06:05

Standa Hložek je sympaťák. Dnes se budu určitě dívat, ikdyž pořad jinak nesleduji.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.