Zpackaná znělka Přátel zeleného údolí? Nečekané odhalení | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Zpackaná znělka Přátel zeleného údolí? Nečekané odhalení

Přátelé Zeleného údolí
Přátelé Zeleného údolí (blesk)

Kdybys tak náhodou měl pocit, že jsi sám... Písničku, která uvozuje seriál Přátelé zeleného údolí, si zpívali všichni. Napsal ji před 45 lety skladatel Vadim Petrov (†88). Ale měla mít úplně jiný rytmus. Syn Vadim Petrov ml. (66) poprvé promluvil.

Vlastně slavnému tátovi píseň tak trochu pokazil. „Psal se rok 1979, táta jel s mámou do Itálie a mně řekl – nechal jsem na klavíru melodii, tak to přepiš a pošli do Ostravy do televize. Udělal jsem přesně, jak řekl, a v televizi byli spokojení a natočili to,“ zavzpomínal Vadim. Jenže si tehdy naběhl!

Na slavného otce zavzpomínal i Vadim Petrov mladší: Poslední roky to měl těžké...

Video se připravuje ...

„Když se táta vrátil a slyšel nahrávku, řekl mi, že píseň měla být dvakrát tak rychlá, a proč jsem jim to prý neřekl?“ prozradil skladatelův syn, který je také hudebník. „Bránil jsem se, že na tom papíru to napsané nebylo. Táta pak jen mávl rukou,“ dodal Vadim s úsměvem. A dodnes to nikomu nikdy nevadilo.

Písnička zní od prvního vysílání seriálu, který oslavuje krásy přírody a přátelství, u táboráků a na rodinných oslavách. Vadim si na dávnou příhodu vzpomněl, protože ho právě oslovil Ochranný svaz autorský, zda povolí oblíbenou melodii pro nějakou znělku. Je o ni zájem stále – navzdory tomu, že je pomalá...

Petra Černocká na pohřbu Vadima Petrova (†88): Patřila jsem do rodiny, naučil mě speciální recept

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.