Tajemství principála Zdeňka Svěráka: Vyhodil Uhlíře z divadla | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Tajemství principála Zdeňka Svěráka: Vyhodil Uhlíře z divadla

Prý se nehádají, občas to mezi nimi ale názorově zajiskří.
Prý se nehádají, občas to mezi nimi ale názorově zajiskří. (Foto FTV Prima, ara)

Skládali spolu písničky pro děti a jsou blízcí přátelé. Členem Divadla Járy Cimrmana, kde je Zdeněk Svěrák (87) uměleckým šéfem, se Jaroslav Uhlíř (78) ale nikdy nestal. Filmový Cimrman ho totiž po pár představeních sám vyhodil!

Uhlíř se před 40 lety sice podílel na Svěrákově hře Cimrman v říši hudby, záhy ale v divadle skončil.

Půl roku a dost

„Roli poddruha Bárty jsem neměl hrát. Měl to hrát Jaroslav Uhlíř. Ale on je to bohém a moc nevěděl, kdy do divadla má přijít,“ přiznal herec Marek Šimon (71), který původně v divadle dělal kulisáka. „Já jsem tam jako alternace čekal, jestli přijde, nebo nepřijde. A on většinou nepřišel. Dostal několik výstrah a pak ho Zdeněk Svěrák přátelsky vyhodil,“ dodal. Uhlíř tak v divadle vydržel jen půl roku.

Zapomněl hrát

Výpověď legendární skladatel dostal po celém dni, který strávil se svým kamarádem. „Byli jsme spolu na obědě, pak jsme na něčem pracovali. A já jsem měl rozdělanou nějakou písničku, a tak jsem Zdeňkovi po představení o půl jedenácté večer zavolal, že už mám refrén,“ rozvyprávěl se Uhlíř před časem. „On mi na to řekl, že to je sice hezké, ale jestli vím, že jsem měl dnes dvě představení. Odpověděl jsem, že ne, a on mi vynadal. Následoval vyhazov,“ smál se 40 let starému příběhu Uhlíř, který byl v roce 2021 na vyhlášení cen Anděl uveden do síně slávy. Co dál na svého šéfa Zdeňka Svěráka Petr Reidinger (55) a Marek Šimon prozradili, sledujte dnes večer v talkshow 7 pádů Honzy Dědka.

Seroš X: Stopy Járy Cimrmana

Video se připravuje ...

Dva měsíce spolu nemluvili

Svěrák s Uhlířem se pohádali jen jednou, když vymýšleli písničku a Svěrák nechtěl změnit text. „Nemluvili jsme spolu dlouhé dva měsíce a ani si nezavolali. Dokonce jsem mu napsal dopis, a nic,“ prozradil Jaroslav, kterého poslední roky trápí špatný sluch a musí nosit naslouchátko.

Osobní řidič i saniťák

Marek Šimon prozradil, že Svěrákovi dělá šoféra. „Vykáme si. Já mu říkám pane řediteli. Otevřu mu dveře, někdy pomůžu s taškou. Mám šoférskou čepici, Brukner mi na druhou stranu udělal červený kříž. Protože Zdeňkovi se v Budějovicích udělalo špatně, tak jsme jeli do nemocnice, aby mu udělali EKG. Takže já ji jenom otočím a jsme sanitní vůz,“ směje se Šimon.

Zákulisí štábu Petra Pavla: Zdeněk Svěrák políbil Evu Pavlovou a potěšila ho Čaputová

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.