Korn sekl s kvartetem 4TET! Stroj se opotřeboval, tvrdí Škorpík | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Korn sekl s kvartetem 4TET! Stroj se opotřeboval, tvrdí Škorpík

Je konec! Takhle už 4TET neuvidíte.
Je konec! Takhle už 4TET neuvidíte. (﷯Foto archiv J. Škorpíka)

Geniální vokální kvarteto 4TET, kde exceloval Jiří Korn (74), se definitivně po 20 letech rozpadlo. „Každý stroj se někdy opotřebuje,“ podotkl duchovní otec tělesa Jiří Škorpík (51) s tím, že konec nastal už víc než před rokem.

Nikdo z kvarteta konec neventiloval, a tak o něm diváci doteď nevěděli. Na Kornově sobotním vystoupení v O2 aréně se tak 4TETu nedočkají. „Poslední vystoupení jsme měli 28. prosince 2022 v pražském Hudebním divadle Karlín,“ potvrdil Aha! Škorpík, který s Kornem kvarteto zakládal. „Objevil se mezi námi stále více odlišný pohled na kvalitu a budoucnost projektu, na styl jednání a pravidla. Velmi mne to vše zasáhlo,“ přiznal Škorpík s tím, že jedním z důvodů zániku kvarteta bylo i jeho zdraví. Půl roku nemohl hýbat rukou, nohou a neslyšel na jedno ucho.

Jiří Korn: Ještě tě mám plnou náruč

Pokračuje WOW vocal...

Korn se dal na sólovou dráhu, David Uličník (52) se vydal úplně jinam a Škorpík s Dušanem Kollárem (57) založili seskupení WOW vocal, ve kterém je jedna žena a pět mužů. „Je to také a capella (bez nástrojů – pozn. red.) a doufám, že WOW bude sklízet stejné úspěchy jako 4TET,“ přeje si Škorpík, který už se nevídá ani s Kornem. „Naše cesty se rozešly do velmi vzdálena,“ dodal.

Jiří Korn (73): Myšlenky na konec kariéry!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.