Gombitová v Praze: Šest kamionů pro dvě show! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Gombitová v Praze: Šest kamionů pro dvě show!

Marika Gombitová
Marika Gombitová (Renata Matějková)

Den a půl se montovala obří scéna, aby mohla Marika Gombitová (67) dnes večer poprvé po sedmileté pauze vystoupit v Praze. Samotná zpěvačka dorazila do české metropole už v neděli večer.

Kompletní vybavení na oba koncerty v O2 areně (druhý se odehraje 30. ledna) přivezlo z Bratislavy do Prahy šest kamionů. Každý vážil kolem 15 tun a bylo v nich osvětlení, ozvučení, kamery, a hlavně LED obrazovky, jež zabírají takřka 182 metrů čtverečních.

Hotel hned vedle

„Těšíme se do O2 areny, která je vskutku velkolepá. A jsem moc ráda, že se můžeme ubytovat v její těsné blízkosti, v hotelu plném hudebních artefaktů,“ pochvaluje si Marika.

Druhý domov

„Zpívat v Praze je pro mě obrovský dárek. Je to můj druhý domov, stále se považuji za Čechoslovačku,“ netají se slovenská zpěvačka, která se nemůže dočkat svých fanoušků. Sama je zvědavá na velkolepou scénu bratří Cabanů, kvůli níž muselo být v největší české hale zrušeno na desítky míst vedle pódia.

Exkluzivní zpověď Gombitové před koncerty v Česku: Mám u vás druhý domov!

Video se připravuje ...

Felix má premiéru

Na svých koncertech přivítá také řadu hostů včetně saxofonisty Felixe Slováčka (80). „Marika mě poprosila, jestli bych nemohl zahrát Na rozlúčku, tedy píseň, kterou složila. Bude to moje premiéra,“ prozradil Aha! Slováček.

Nečekaná smrt

Marika také na pódiu vzpomene na Mekyho Žbirku (†69) a Vaša Patejdla (†68, na snímku). Ten s ní měl vystoupit i v Praze, dokonce už měli domluvené detaily, avšak nečekaná smrt spoluzakladatele skupiny Elán loni v srpnu zhatila jejich plány.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.