Troška ostře proti Janákovi: Útok na vzhled | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Troška ostře proti Janákovi: Útok na vzhled

Zdeněk Troška a Karel Janák
Zdeněk Troška a Karel Janák (Dana Kolářová)

Ačkoli je pohádový režisér Zdeněk Troška (70) v penzi, nová tvorba jeho nástupců jeho pozornému oku neuniká. Že by jej ale moderní pojetí pohádek nějak potěšilo, se tvrdit nedá. 

„To už mě učil Bořivoj Zeman, že česká pohádka se rovná kytička, babička, písnička. Má to být malebné, hrát tam nějaká kouzelná babička nebo dědeček či jiná hodná pohádková bytost a musí tam být zapamatovatelná, fajn hudba,“ míní Troška. A právě to u pohádek, které nyní nabídl režisér Karel Janák, postrádá. 

Ani trošku se nechci vracet k filmaření, říká Zdeněk Troška

Video se připravuje ...

„Štědrovečerní pohádka? Myslím si, že Klíč svatého Petra byl lepší než ta poslední Janákova pohádka Jak si nevzít princeznu, z té jsem byl úplně zklamaný. Ta byla silně nepovedená. Tahle nebyla tak hrozná, ale taky byla zbytečně komplikovaná,“ nebral si režisér servítky pro eXtra.cz. 

Přiznal, že ani výběr herců nevnímá příliš šťastně. „Slovenská pohádka Tři zlaté dukáty, kterou Česká televize vysílala na Boží hod, byla daleko lepší a vyrovnanější. Důležité je, že tam byli i daleko atraktivnější lidé než v Klíči. Jak ta holka, tak ten kluk byli daleko hezčí. Ale zase jako u Klíče to kazila muzika. Byla děsivá a vyloženě mě tam nebavila,“ dodal nespokojeně. 

Oblékl Baarovou i Princeznu ze mlejna: Se scénografem Růžičkou (†74) se loučil i Troška

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.