Francie se hádá kvůli krátkovlasé miss: Vlasy jsou volba, tělo a tvary ne! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Francie se hádá kvůli krátkovlasé miss: Vlasy jsou volba, tělo a tvary ne!

...ani »chlapecké« tělo.
...ani »chlapecké« tělo. (Foto Profimedia.cz)

Novou francouzskou miss se stala Eve Gillesová (20). A její triumf budí v zemi obrovské vášně. Konzervativnějším Francouzům se totiž nelíbí, že nová královna krásy nevypadá jako tradiční plakátová krasavice s dlouhými vlasy a typickými ženskými křivkami, ale jako androgynní bytost, tedy osoba nejednoznačného pohlaví.

Nejhezčí ženu ve Francii vybírá porota a částečně i diváci. A zatímco v diváckém hlasování se Gillesová umístila až na 3. místě, porota ji protlačila k vítězství! „Miss Francie už není soutěž krásy, ale diverzity a inkluzivity,“ napsal jeden z rozhořčených diváků na sociální síť X (dříve Twitter). Porotci to ve velkém schytávají, že prosazují nový »woke« pohled na svět za každou cenu a bez ohledu na tradice. „Ano, je to výhra rozmanitosti,“ uvědomuje si sama Eve. „Nikdo by vám ale neměl diktovat, kdo jste. Že mě kritizují za vlasy, mi nevadí – vybrala jsem si je a můžu je kdykoli změnit. Ale své tělo a jeho tvary jsem si nevybrala, ani metabolismus, který mám,“ obhajuje se samotná vítězka, která je první francouzskou miss s krátkými vlasy ve 103leté historii soutěže.

Češi už ji měli!

Připomeňme na tomto místě, že Česká republika v tomto směru předběhla západní trendy. Krátkovlasou královnu krásy zvolila už v roce 2013 v osobě modelky a později televizní zprávařky Gabriely Laškové, dříve Kratochvílové (33).

Gabriela Lašková zveřejnila návod, jak si velmi snadno vykrojit dýni, i pokud vám to nejde s nožem.

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
travina
19. 12. 2023 • 08:52

Bože, co to je za módu? Že má krátké vlasy, to nevadí ... ale to černé ho:vno na hlavě, ala Pekarová, to je příšerná helma

Marián Potůček
19. 12. 2023 • 08:33

Hrůza, proč zas zvolili tohle?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.