Po Novotném jde policie! Omlouvám se, bylo to přes čáru, kaje se | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Po Novotném jde policie! Omlouvám se, bylo to přes čáru, kaje se

Pavel Novotný
Pavel Novotný  (Foto Blesk - Martin Přibyl)

Pro ostrá slova nechodí řeporyjský starosta Pavel Novotný (42) daleko. Tentokrát však svými názory na sociální síti X přestřelil, a to tak, že se jeho výroky o Palestině již zabývá policie...

I izraelsko-palestinský ozbrojený konflikt dělí společnost na dva tábory. Pavel Novotný se přiklonil na stranu Izraele, což dává na sociální síti X hlasitě najevo. „Záběry ranní střelby v Jeruzalémě jsou jednoznačné: Palestinci jsou opice. Regulérní opice. Nic víc,“ napsal na svém profilu Novotný. A zatímco jindy mu prostořekost prochází, v tomto případě se jeho drsná slova dostala na stůj pražské policie. „Na platformě X jsme zaznamenali tento výrok, kterým se nyní zabýváme a věc prověřujeme,“ sdělil serveru iDnes.cz mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Zuzana Bubílková a Pavel Novotný o výsledcích voleb

Video se připravuje ...

Ačkoli Pavlu Novotnému spousta lidí nemůže přijít na jméno, najde se nemalé množství těch, kteří jeho upřímnost za každou cenu vítají. I ti se ale tentokrát od jeho posledních příspěvků distancují. Stejně tak s jeho výroky nechce mít nic společného ani ODS, jíž je Pavel Novotný součástí. „V Občanské demokratické straně odmítáme jakékoliv projevy výzev k násilí a rasismu. Pan starosta Pavel Novotný se za nevhodný tweet omluvil,“ reagoval pro Seznam Zprávy mluvčí ODS Jakub Skyva.

Sám Novotný nakonec uznal, že u příspěvku nezvolil svá slova šťastně. „Omlouvám se za ten tweet s těmi Palestinci. Bylo to přes čáru,“ pokoušel se hasit vlastní požár poté, co původní příspěvek raději smazal. Jak uvedl server iDnes.cz, Novotný je momentálně ve zkušební době podmíněného trestu, který mu byl udělen za nebezpečné pronásledování na sociálních sítích. Zda budou jeho poslední zveřejněné výroky vnímány jako slovní projev násilí, zatím není jasné. Podobné případy totiž bývají posuzovány individuálně a záleží na mnoha faktorech týkajících se svobody projevu. Ani ta ale není nekonečná.

Pavel Novotný: Moje největší úchylka je Slavia. A kdy se za sebe nejvíce styděl?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
milan1203
8. 12. 2023 • 12:12

Ten nevi co je slušne chovani

AliAlice
8. 12. 2023 • 08:16

Konečně snad na sprostýho hajzla došlo !!!

Petr Valach
7. 12. 2023 • 22:39

Pavla Novotného znám osobně. Někomu imponuje jeho jednání a chování, ve skutečnosti je to nesmírně odporný člověk, nejenom vyjadřováním, ale i chováním. Mně nepřijde normální 80tiletému sousedovi vyhrožovat, že ho popraví, a na zastupitelstvu mu říkat, že je sráč. http­s://ww­w.you­tube­.com/@­Repo­ryje­ofici­alni/­play­lists

pinky90
7. 12. 2023 • 14:10

Jet to velký pyj.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.