Rakovina hvězdy Kriminálky Anděl: Ochrnutý jazyk! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Rakovina hvězdy Kriminálky Anděl: Ochrnutý jazyk!

Helena Dvořáková v Kriminálce Anděl.
Helena Dvořáková v Kriminálce Anděl. (TV Nova)

Než se jí narodil syn, jela na plné obrátky. A ve zrychleném tempu pokračovala Helena Dvořáková (44) alias psycholožka Jana z Kriminálky Anděl i po porodu. Nakonec skončila ve špitále a lékaři jí oznámili krutou diagnózu – rakovina lymfatického systému!

Zákeřná choroba se plížila a ozývala postupně. „Byla to taková nepříjemná bolest hlavy, která vystřelovala od pravého ucha dovnitř do mozku. Bolest se postupně stupňovala, až mi ochrnul jazyk a skončila jsem na neurologickém oddělení,“ svěřila se Dvořáková v pořadu DVTV, když vzpomínala na začátky pekelného období koncem roku 2017.

Jazyk jí ochrnul 15 minut před náročným tříhodinovým divadelním představením, ale rozhodla se ho ještě odehrát a pak spěchala do nemocnice. Trvalo 2,5 měsíce, než přišly výsledky. „Mě vůbec nenapadlo položit si otázku, jestli to přežiju. Ani na vteřinu jsem nepřemýšlela o tom, že bych měla zemřít, že bych odešla a nechala tady svého syna,“ svěřila se maminka dnes již sedmiletého chlapce. „I přesto, že nemoc měla nepříjemné průvodní komplikace, dvakrát mi operovali břicho, bylo to velmi dramatické, všechno se nakonec zvládlo,“ přiznala Helena, která dlouho o svých zdravotních problémech mlčela.

Zdrcená Patrasová o rakovině Aničky: Dám svůj život za její!

Video se připravuje ...

Pomohla východní medicína

Podstoupila čtyři fáze chemoterapie. „Měla jsem nádor v oblasti ucha a netušili, zda to nepostoupilo do mozku, nabídli mi proto takovou léčbu, že by mi dali chemoterapii do míchy. V tu chvíli jsem se zastavila, začala věřit sama v sebe, že to zvládnu, a léčbu jsem odmítla,“ vysvětlila Dvořáková s tím, že se obrátila na východní medicínu, která jí, jak je přesvědčena, nakonec skutečně pomohla.



Přečtěte si
Jitka Dittrichová
30. 11. 2023 • 19:22

Helena je sympatická,hraje přirozeně,přeju jí hodně zdraví napořád

Ivana Sukenikova
29. 11. 2023 • 20:20

Klobouk dolů k této odvaze jít se léčit někde jinde! Já bych se bála!Snad bude v pořádku a vše zvládnete! Držím palce❤️

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.