Ozzy Osbourne nechápe: MĚL JSEM UMŘÍT PRVNÍ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Ozzy Osbourne nechápe: MĚL JSEM UMŘÍT PRVNÍ!

Legendární Ozzy Osbourne
Legendární Ozzy Osbourne (archiv)

Pocity viny, sebelítost, protivné bilancování. Ozzy Osbourne (74) rocková ikona, tzv. Princ temnoty, fňuká a ptá se: »Proč jsem zbyl jako poslední? Měl jsem zemřít už dávno«. Od časopisu Rolling Stone dostal v týdnu ocenění UK Icon Award, ale pro cenu poslal manželku Sharon.

Sám toho moc neujde, sotva pár kroků a s pomocí hůlky, spíš se nechává tlačit asistenty na invalidním vozíku. „Ti, se kterými jsem pil, jsou dávno v Pánu a já tu zbyl. Poslední tu stojím a čekám. A říkám si: Jak jsi to jen dokázal?“

Kámoši jsou pryč

Přemýšlel, proč přežil Lemmyho z Mötorhead nebo basáka UFO Peta Waye. „Všichni tihle moji kamarádi v chlastu už jsou, ku**a, mrtví.“ Profetované a propité roky se na něm podepsaly, rozjel se mu Parkinson, třes ruky je tak silný, že se ani nepodepíše pouhým jménem. „Mám pocit, že jsem měl fakt umřít první.“ Cenu za 55 let v hudebním průmyslu za Ozzyho v Londýně převzala jeho žena Sharon (71) a zmínila, že po sérii operací je Ozzy jiný člověk. Že je nervózní z toho, jak nemůže pracovat.

Konec kariéry!

Ozzy za oslnivou kariéru, ať už s Black Sabbath, nebo během sólové dráhy prodal více než 100 milionů desek. V lednu ohlásil konec a odvolal i turné, když měl vystoupit také v Praze. Už je troska, vetchý stařík a je jen s podivem, že vydržel tak dlouho a jeho otázky jsou opodstatněné. „Měl jsem být mrtvý tisíckrát! Bůh ví, kolikrát jsem si nechal vypumpovat žaludek.“ Ohlásil, že chce domů, zpátky do Anglie. Tam chce zřejmě i zemřít. Dosud ale setrvává v Los Angeles.

Ozzy Osbourne - O Osbournových

Video se připravuje ...

Dvacet let s »parkinsonem«

• Ozzymu byla diagnostikována mírná forma Parkinsonovy choroby v roce 2003, ale přiznal to až v roce 2020.

• V roce 2019 spadl a pohnuly se mu kovové výztuhy v páteři. Od té doby to s ním je z kopce.

• Šrouby tam má od roku 2003. Tehdy boural na čtyřkolce na zahradě svého domu v Buckinghamshire.

• Do toho mu v průběhu let našli nádor v jednom z obratlů.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.