Rockový veterán bojuje s parkinsonem: Statečný pacient OZZY | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Rockový veterán bojuje s parkinsonem: Statečný pacient OZZY

Ozzy Osbourne
Ozzy Osbourne (Profimedia.cz)

Vypadá tak křehce, bezbranně, v rozechvělém stařečkovi, který se pomalu šourá klidnou ulicí Los Angeles, by sotva kdo hledal rokenrolového šílence. Jenže je to tak, tohle je »Pán temnot« Ozzy Osbourne (73). Bez pomoci asistenta už nevychází, ale statečně bojuje.

Je na tom zle, Parkinsonova choroba s ním v poslední době zamávala, po červnové blíže neurčené operaci se nemůže zbavit třesu, napadá na pravou nohu. „Láme mi to srdce, když se na něj dívám. Nesmí ale vidět, že ho pozoruji, nesnáší lítost,“ říká manželka Sharon (69).

Nutný oranžový pásek

Ozzy opouští dům jen s asistentem, stává se totiž, že upadne, ztrácí rovnováhu. Mladík ho v případě indispozice chytne za oranžový pás a přitáhne si ho k sobě. Ozzy je jinak veselý, poskakuje chvílemi jako dítě, chvílemi se jen pomalu šine. Přitom na pódiu se vyhecuje, nadopovaný pak zvládne i několik písniček, a když je nejhůř, sedne si. Naposledy byl k vidění zkraje týdne v poločase zápasu amerického fotbalu mezi Los Angeles Rams a Buffalo Bills. Se Zakkem Wyldem zdatně předvedl klasiku Crazy Train.

„Býval tak energický, každý večer předvedl na pódiu dvouhodinovou show, běhal jako šílený,“ slzí Sharon. „A najednou se tvůj život prostě zastaví. A už to není život, jaký jsi znal a miloval.“

Patient Number 9

Sharon štká jako plačka, a Ozzy to nechce poslouchat. V září vydal další skvělé album s názvem Patient Number 9 s kytarovými hvězdami, jako jsou Jeff Beck, Eric Clapton, Tony Iommi, Zakk Wylde aj. „Jedeme dál, jen žádné slzy, jděte s tím k čertu.“ Příští rok má koncertovat v Praze, tak uvidíme, jak se pro svoji show popere s chorobou. Odhodlání má velké...

Ozzy Osbourne v Praze

Video se připravuje ...

15 šroubů v zádech

Ozzy má trable od roku 2003, kdy měl nehodu na čtyřkolce, tehdy utrpěl zranění krční páteře. V roce 2019 upadl tak nešťastně, že mu během následné operace museli páteř vyspravit 15 šrouby.

Je na čase vrátit se do Anglie

Osbourneovi se stěhují z Los Angeles do Anglie. Po více než dvaceti letech života v Americe! V domě, který byl postaven před více než 120 lety a je památkově chráněný, chce bývalý lídr slavných Black Sabbath dožít. Tzv. Welders House Ozzy koupil v roce 1993. Kdysi byl chráněným domem pro psychicky vyčerpané zdravotní sestry válečných lazaretů. „Je čas se vrátit domů,“ řekl jen Ozzy.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.