Úmrtí Zdenky Hadrbolcové (†86): Kaňky na vztahu s Obermaierovou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Úmrtí Zdenky Hadrbolcové (†86): Kaňky na vztahu s Obermaierovou!

Vilma Nyklová (J. Obermaierová) přišla o pekařku Růženku (Z. Hadrbolcová, vpravo).
Vilma Nyklová (J. Obermaierová) přišla o pekařku Růženku (Z. Hadrbolcová, vpravo). (TV Nova, FTV Prima, archiv)

Věděla, že je to špatné, ale stále doufala! Představitelku drbny Vilmy Nyklové v Ulici Jaroslavu Obermaierovou (77) nespojovalo se Zdenou Hadrbolcovou (†86), která v pondělí zemřela, jen natáčení nekonečného seriálu. „Skamarádily jsme se. Obě jsme se musely spoléhat jen samy na sebe,“ řekla deníku Aha! herečka.

Už nikdy se v ateliérech v Hostivaři, kde společně točily přes 10 let, nepotkají.

Rozdělil je Klaus se Zemanem

„Nebyly jsme jen kolegyně. Zdenička byla i u mne na chalupě, měly jsme k sobě blízko. Ona byla velice vzdělaná a chytrá,“ říká Obermaierová obdivně o Hadrbolcové. „Když jsme třeba zrovna na nějaký problém neměly stejný názor, dohodly jsme se lehce bez nějakých střetů. Snad mohu říct, že jsme si vážily jedna druhé,“ dodává smutně.

Tvrdý trest pro “pařící“ fotbalisty! Martínek se začne léčit. A zemřela herečka Hadrbolcová

Video se připravuje ...

Zdena byla, jak známo, příznivkyní ODS a hlavně prezidenta Václava Klause (82). „Budu ho podporovat nejen ze spontánních důvodů, ale taky z rozumových důvodů,“ tvrdila. A Jarka jí oponovala: „Jsem levicová volička, pro mne je třeba ODS nevýrazná...“ Jejím favoritem byl proto prezident Miloš Zeman (79).

Konečná v nekonečnu

I přes rozdílné politické názory se ale obě herečky měly rády a zůstávaly v kontaktu, i když už zdravotní stav nedovoloval Hadrbolcové pracovat a musela jako pekařka Růženka v nekonečném seriálu skončit. Největší drbna z Ulice Vilma Nyklová přesto do poslední chvíle doufala, že se její kamarádka přece jen vrátí. Bohužel marně...

Umírala 11 měsíců

Poprvé byla Obermaierová coby Nyklová v Ulici sama skoro čtvrt roku, když musela Hadrbolcová před 7 lety kvůli problémům se srdcem na katetrizaci. Zákrok ji potom upoutal na více než dva měsíce na lůžko. Přizpůsobil se scénář a čekalo se, až se pekařka Růženka bude moci vrátit. Podruhé v době covidu to už bylo horší. Herečka sama požádala o uvolnění, už neměla síly natáčet.

Hvězda Ulice Jaroslava Obermaierová: Zbavila se majetku za miliony!

Video se připravuje ...

Stěží se postarala sama o sebe, paměť slábla. A nejhorší bylo, když Zdenu našli přátelé v jejím bytě po ataku mrtvice. Před rokem zrovna v době svátků vánočních odvážela herečku z malostranského bytu sanitka. Bylo jasné, že už zůstane odkázaná na péči ostatních. Hadrbolcová byla poslední měsíce v léčebně dlouhodobě nemocných. Žila si už jen ve svém světě, kam žádné zlé zprávy nepronikly.

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.