Policista o slovech vraha Dvořáka: Bezva, že je mrtvá! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Policista o slovech vraha Dvořáka: Bezva, že je mrtvá!

Vraždil na úřadu práce.
Vraždil na úřadu práce. (﷯Foto Profimedia.cz/MF DNES+LN/ Y. Renelt, ara, PČR)

Na první pohled senior jako každý jiný. Jiří Dvořák (69) má však na svědomí vraždu, poleptání ženy kyselinou a z neuvěřitelně malicherných důvodů chtěl zabíjet dál. Kriminalista Radek Mudroch promluvil o jeho výslechu.

Detektiv se o případu rozhovořil v podcastu Bez lítosti. Byl mezi prvními u dopadení Dvořáka poté, co 29. června 2021 zavraždil pracovnici úřadu práce v Praze. „Nenávist z něj čišela, kdyby mohl vraždit pohledem, měl by kolem sebe spoustu mrtvol. Odmítal mluvit s kýmkoli jiným, tak mě mordparta přizvala i k výslechu,“ popsal šéf 7. oddělení obecné kriminality. Vrah s ledovým klidem popisoval, že zabíjel, protože podle něj kvůli této ženě přišel o sociální dávky. „Neustále se ptal, jestli zemřela. Na konci výslechu jsme mu to řekli. Úplně se rozzářil a řekl: To je bezva, že je mrtvá. Radoval se, že se mu povedlo ji zabít,“ kroutil hlavou kriminalista.

Další domnělé příkoří bývalému leteckému konstruktérovi měla způsobit kolegyně z Aero Vodochody, prý mohla za jeho vyhazov. Už 25. června 2021 si na ni počkal a polil ji kyselinou. „Když zjistil, že ke koupi 96procentní kyseliny chlorovodíkové musí podnikat, prostě si založil firmu. Chtěl ženu poleptat a doufal, že neoslepne. Říkal: Chci, aby každé ráno viděla, jak je hnusná, a musela s tím žít zbytek života,“ uzavřel Mudroch. (Boxy) Dostal doživotí U soudu vrah nadával, musel být několikrát vyveden a na novináře ukazoval prostředníčky. Loni v listopadu byl odsouzen na doživotí. Verdikt potvrdil i Vrchní a Nejvyšší soud. Zranil policistu Když měl být Dvořák krátce před vraždou vystěhován z nájmu, vyrobil a nechal v bytě výbušné zařízení, které zranilo policistu. Podomácku vyrobenou brokovnicí chtěl zazvonit a zastřelit prvního, kdo otevře dveře soudu.

Víte, že...

...za podcastem Bez lítosti stojí dokumentaristka a spisovatelka Martina Eretová? V sérii s podtitulem Kriminalisté zpovídá policisty, kteří hráli důležitou roli při odhalení těch nejstrašnějších zločinů.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.