Zesnulý Matthew Perry (†54): Za odvykačky utratil 210 milionů... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Zesnulý Matthew Perry (†54): Za odvykačky utratil 210 milionů...

Matthew Perry otevřeně hovořil o svých závislostech.
Matthew Perry otevřeně hovořil o svých závislostech. (profimedia.cz)

Když loni vydal herec Matthew Perry (†54) autobiografii, jako kdyby v ní předznamenal svůj brzký konec. Ze slov muže, který byl nalezen mrtvý ve vířivce a celý život bojoval se závislostmi, až mrazí...

Pokud si někdo Perryho knížku vezme do ruky dnes, patrně bude mít pocit, že jde o dopis, který měl spatřit světlo světa až po smrti, případně o bolestné sténání nešťastného a zlomeného muže s pověstí sebedestruktivního alkoholika a drogově závislého. Perry si byl svých démonů velmi dobře vědom. „Ahoj, jmenuji se Matthew, i když mě možná znáte pod jiným jménem. Moji přátelé mi říkají Matty. A měl bych být už mrtvý,“ stojí hned v úvodu jeho pamětí. Z jeho autobuiografické knížky je cítit hněv i hořkost.

„Je velmi zvláštní žít ve světě, kde by tvoje smrt lidi šokovala, ale nikoho by nepřekvapila,“ vyznal se Matthew upřímně. Závislosti jej provázely od mládí a on sám tvrdil, že ze svých problémů obviňuje pouze sám sebe. Alkohol, cigarety, opioidy a léky proti úzkostem, to vše se stalo běžnou součástí života herce, kterého lidé milovali jako Chandlera Binga z populárního sitcomu Přátelé. Opakovaně se ocital na pokraji smrti, závislost mu zničila osobní život, rodinné vztahy i tělo. Pil jako duha, do toho bral hrsti prášků (nejvíc prý až 55 vicodinů denně!), pročež si prý asi tři roky natáčení Přátel vůbec nepamatuje. Chemie mu udělala díru do střev, kvůli čemuž byl před 5 roky celých pět měsíců v nemocnici a odcházel s umělým vývodem ze střev.

„Připojili mě na umělý plicní i srdeční okruh. To obvykle nikdo nepřežije. Tu noc na ně připojili celkem pět lidí. Ostatní čtyři zemřeli a já přežil,“ vzpomínal Perry na okamžiky, kdy mu lékaři dávali jen 2 % naděje na přežití. S pitím a prášky se pokoušel všemožně seknout, sám tvrdil, že za odvykací kúry utratil kolem 9 milionů dolarům tedy přes 210 milionů korun. Na odvykačku nastoupil během života hned čtrnáctkrát, pětašedesátkrát podstoupil detoxikační program a absolvoval 6000 sezení anonymních alkoholiků. Z problémů se údajně vykřesal až v posledních letech (a kdoví jestli), ale na to, aby prožil spokojený podzim života už bylo pozdě...

Ikonické účesy Jennifer Aniston

Video se připravuje ...

Chlastal od 14 let...

Už od 14 let propadal alkoholu, v osmnácti šel na první protialkoholní terapii. Pil tak moc, že jej vyhodili z většiny konkurzů kvůli opilosti, nebo kocovině. Přesto v roce 1994 dostal osudovou roli Chandlera v Přátelích. Perry sám tvrdil, že Chandler se mu podobal tím, jak se vyhýbal projevování emocí neustálým vtipkováním. Perry nikdy nenavázal dlouhodobý vztah, jeho život byl plný krátkých románků a vztahů na jednu noc. Sám tvrdil, že po rozchodu rodičů má takovou hrůzu z opuštění, že se nemůže trvale vázat.

Našli haldu léků

Podle policie, která po sobotním Perryho úmrtí prohledávala hercovu rezidenci, se v domě nenacházely žádné ilegální drogy. Nicméně v domě bylo větší množství antidepresiv a léků proti úzkostem a také léků na chronickou obstrukční plicní nemoc. Herec byl dlouhá léta silným kuřákem. Příčinu jeho úmrtí má odhalit pitva. Nejpravděpodobnější variantou zůstává smrt utopením ve vířivce, kde se našlo tělo. V tuto chvíli ale nelze vyloučit, že roli mohlo sehrát i předávkování léky, případně reakce těla pod vlivem léků v kombinaci se vstupem do horké vody.

Smrt vzala kolegům řeč... Phoebe se ujme pejska?!

Herečtí kolegové ze seriálu Přátelé zřejmě vydají oficiální prohlášení a pravděpodobně se zúčastní také Perryho pohřbu. Zdroj z blízkosti Lisy Kudrowové (60) tvrdí, že herečka si zřejmě vezme do péče Matthewova psa Alfreda. David Schwimmer (56) byl den po kolegově skonu viděn s rodinou v New Yorku. Obličej si zakrýval maskou a baseballovou čepicí a vypadal sklesle. Zbytek herců z Přátel se do uzávěrky našeho vydání ke ztrázte Chandlera nevyjádřil, prý ale chystali společné prohlášení.

Ukázka ze seriálu Přátelé - Vánoční pásovec

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.