Kuklová 3 roky po rakovině: Vedlejší účinky léků si vybírají krutou daň | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Kuklová 3 roky po rakovině: Vedlejší účinky léků si vybírají krutou daň

Herečka Michaela Kuklová má za sebou tři roky léčby rakoviny prsu.
Herečka Michaela Kuklová má za sebou tři roky léčby rakoviny prsu. (Instagram)

I když je zdravá, bez léků se ještě několik let neobejde. Michaele Kuklové (55) diagnostikovali lékaři v únoru 2020 rakovinu prsu. Ihned poté podstoupila operaci, při které jí byla odebrána obě prsa a rok na to podstoupila plastickou operaci.

„U mě screeningová vyšetření selhala, tak považuji za hodně důležitou, aby ženy věděly, že důležité je dbát na samovyšetřování! Někdy je důležité skloubit všechny metody,“ řekla Aha! herečka, která se netají tím, že na operaci přišla za pět minut dvanáct. „Tím jak se to chytlo v raném stádiu, tak se snížila pravděpodobnost návratu,“ dodala Míša, která s radostí podpořila kampaň na prevenci rakoviny prsu. Kuklová musí každý půl rok chodit na kontroly a užívat hormonální léčbu. „Léky musím brát ještě pět let. Je to nepříjemné a samozřejmě to způsobuje nějaké vedlejší účinky, což je třeba předčasné stárnutí,“ říká Michaela.

Devastuje jí i česání

„Každé ráno musím pravidelně cvičit, abych se vůbec rozpohybovala. Když už se rozchodím, tak je to dobrý, ale nesmím v nějaké poloze vytuhnout víc jak půl hodiny. Když češu psa, tak jsem zdevastovaná na celý večer. Je to malá daň za ten život, který žiju strašně ráda,“ svěřila se drobná brunetka.

Michaela Kuklová: Jsem na všechno sama, je toho na mě moc

Video se připravuje ...

Na muže nemá čas

Míša se před dvěma roky rozešla s Josefem Wittnerem. „Nějak jsem se upnula na práci a ta mě baví, těší a taky čím déle jsem sama, tak tím méně se mi vůbec do nějakého vztahu chce. Člověk si zvykne na to rozhodování sám za sebe. Už nehledám nikoho, buď to přijde, nebo nepřijde, uvidím,“ říká Míša.

Chantal porazila rakovinu 2x

Když Chantal Poullain (67) bylo 22 let, lékaři jí operovali třetí stádium rakoviny děložního čípku. Vyléčila se, ale zákeřná nemoc udeřila znovu v roce 2011, když jí diagnostikovali rakovinu prsu. „Několik let jsem měla hormonální léčbu, nedělalo mi to dobře, ale nyní jsem úplně zdravá,“ netají se Chantal:„Vím, že to není nemoc jen starších lidí, ale napadá i velmi mladé a právě těm se prevence musí neustále připomínat.“

Michaela Kuklová 3 roky po rakovině prsu: Léky mají vedlejší účinky!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.