Travolta Gump a Jackman jako Bond? Tihle slavní odmítli ikonické role | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Travolta Gump a Jackman jako Bond? Tihle slavní odmítli ikonické role

Tak by vypadal Forrest Gump v podání Travolty. Taky by ušel…
Tak by vypadal Forrest Gump v podání Travolty. Taky by ušel… (Foto ara)

Nemálo herců udělalo v kariéře chybu při neuváženém odmítnutí role! Mohli se stát ještě slavnějšími, kdyby v ikonických filmech hráli prim. Někdy je ovšem lepší, že byl obsazen někdo jiný. Třeba v případě Forresta Gumpa...

1/ John Travolta jako Forrest Gump

Právě John Travolta (69) byl první ve výběru režiséra Zemeckise pro roli prostoduchého chlapce z Alabamy, kterého maminka do života vybavila mnoha radami. „Už jsem byl v té době příliš pohlcen přípravami na Pulp Fiction. Potřeboval jsem se soustředit,“ omlouval svoji neúčast. Forrest Gump (1994) pak získal šest Oscarů. Pulp Fiction jen jednoho. „Nevadí mi to, dostalo se mi plno jiných příležitostí. Jsem rád, že měli možnost proslavit jiní.“

Představitelé Jamese Bonda: Který je nejvíc sexy?

Video se připravuje ...

2/ Hugh Jackman v roli Jamese Bonda

Také Hugh Jackman (54) se dopustil chyby, když odmítl roli Jamese Bonda ve filmu Casino Royale (2006). Vymluvil se na to, že se zrovna stoprocentně chystal na roli Wolverina. Později se ale ukázalo, že se bál zařazení mezi hrdiny akčních filmů, ze kterého se prý velmi těžko dostává. Nechtěl hrát podobné role do smrti.

3/ Sean Connery nepochopil Gandalfa

Pro roli Gandalfa v Pánu prstenů (2001) si produkce nejdříve představovala Seana Conneryho (†90), který ale roli tiše odmítl. Údajně na nabídku ani neodpověděl, ale spekulace tvrdí, že si nejspíše přečetl scénář a roli nepochopil. Bylo mu sedmdesát a Tolkiena vůbec neznal.

4/ Will Smith v Matrixu i Nespoutaném Djangovi

Při natáčení filmu Matrix se evidentně potýkali s nedostatkem vhodných herců a role odmítal snad každý, včetně Willa. „Podle scénáře jsem neočekával, že bude z filmu takový hit. Jsem si ale jistý, že bych nepředvedl tak dobrý výkon jako Keanu Reeves,“ nelituje Will Smith (54). Myslí si, že kdyby tenkrát o filmu věděl víc, dal by se přemluvit. Djanga údajně odmítl kvůli tématu otrokářství.

Herečka Robin Wright o natáčení Forresta Gumpa

Video se připravuje ...

5/ Nicolas Cage jako Superman

V roce 1996 se začalo s přípravami na film Superman Lives. Na režii se podílel Tim Burton, Superman neměl tentokrát létat, ale měl mít aspoň Superpsa. Zní to bláznivě, ovšem Nicolas Cage (59) už si přečetl scénář, vyzkoušel kostým, který mu pak ušili v několika provedeních. Nakonec se práce stoply, producent nesehnal peníze a tvůrčímu týmu se stejně zdálo, že je to jen námět pod animovaný film. Cage nicméně část honoráře dostal a zbyl mu jako suvenýr kostým.

6/ Jack Nicholson v Kmotrovi

V rozhovoru v roce 2004 byl Jack Nicholson (86) tázán, zda někdy odmítl roli, protože by se pro ni dle vlastního uvážení nehodil. Odpověď byla překvapením, odmítl totiž jednu z hlavních rolí ve filmu Kmotr (1972). „Věřil jsem, že Itala by měl hrát Ital a Indiána zase Indián. Nikdo by Michaela Corleoneho nezahrál lépe než Al Pacino,“ zmínil Nicholson.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.