Důchodkyně chce testy DNA: Jsem dcera krále! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Důchodkyně chce testy DNA: Jsem dcera krále!

Jane Benzaquenová věří, že je Hassanovou dcerou.
Jane Benzaquenová věří, že je Hassanovou dcerou. (Foto YouTube, Getty Images)

Po čtyřiadvaceti letech od smrti marockého krále Hassana II. (†70) se o slovo hlásí jistá Jane Benzaquenová (70). Tvrdí, že je královou dcerou, a požaduje po členech královské rodiny testy DNA.

Pokud by se Benzaquenové podařilo prokázat, že je skutečně dcerou krále Hassana II., a tudíž marockou princeznou, měla by podle právníka nárok na dědictví v hodnotě přes 112,5 miliardy korun! Sama Benzaquenová tvrdí, že její židovská matka měla s tehdejším následníkem trůnu poměr mezi lety 1951 – 1953, kdy pracovala jako prodavačka oděvů v obchodě v Casablance. Jane byla později odvezena do Belgie, kde podle vlastních slov vyrůstala v pěstounské rodině.

Belgičan Raoul Jossart, který je uveden v jejím rodném listě jako otec, totiž podle testů DNA není jejím biologickým otcem. Tři následné genetické testy měly ukázat, že žena nemá žádné západoevropské předky, ale její kořeny sahají do severní Afriky a Středního východu. „Když jsem pak v roce 1999 sledovala zprávy o smrti krále Hassana, bylo to, jako bych konečně někam patřila. Do té doby jsem se nepodobala nikomu z rodiny, najednou to do sebe všechno zapadlo!“ je přesvědčená Jane. která se živila v Izraeli, kam jako 18letá přesídlila, jako hotelová recepční.

Král Hassan II. vládl Maroku 38 let.

Vedle pocitů ale Jane svá tvrzení opírá o vyprávění babičky. Ta jí líčila, jak u jejich domu zastavil královský mercedes a přivezl jídlo a peníze. Pak prý odvezl Janinu matku Frehu (tehdy 17) na schůzku s princem Hassanem. To se mělo opakovat několikrát v průběhu dvou let a mělo mezi nimi jít o intimní poměr. Známost princ ukončil v roce 1953 (v němž se Jane narodila) a po několikaletém vztahu s francouzskou herečkou Etchikou Choureauovou se v roce 1961 oženil s Maročankou Lallou Latifovou (77).

Jane se teď snaží přes belgického právníka Marca Uyttendaeleho (62) domoci testů DNA, jež mohou prokázat, že je biologickou příbuznou Hassanových potomků; oni je ale odmítají. Uyttendaele ale takto před třemi lety vyválčil královský status pro nemanželskou dceru belgického krále Alberta II. (89) Delphine Boëlovou (55).

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.