Nesvačilová (31) skončila na klinice: Ekzém spustil stres! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Nesvačilová (31) skončila na klinice: Ekzém spustil stres!

Denisa Nesvačilová
Denisa Nesvačilová  (Beauty body clinic Praha)

Vztah jako jízdu na horské dráze zažila herečka Denisa Nesvačilová (31) se scenáristou Petrem Kolečkem (39). Není divu, že se na ní stres z rozchodu a Kolečkova následná svatba s Anetou Vignerovou (35) zdravotně podepsaly v podobě atopického ekzému.

Když si před víc než rokem Denisa začala s Petrem Kolečkem, netušila, že bude součástí milostného trojúhelníku, který nakonec prohraje. I když to ze začátku vypadalo jako idylka, ve skutečnosti to byly měsíce lží, rozchodů a návratů. Stres, kterým prošla, ale podpořil nemoc, se kterou herečka bojuje od dětství, a to atopický ekzém.

Denisa Nesvačilová přiznala: Role sv*ně mě baví!

Video se připravuje ...

Těžší fáze

„Je to onemocnění, které nejvíce zhoršuje stres a toho já jsem měla teď poměrně dost. Já jsem ty problémy neměla asi od devatenácti vůbec a pak se to začalo s nějakými stresovými věcmi objevovat znovu a v daleko těžší fázi,“ řekla Super.cz Nesvačilová, která vyhledala pomoc na pražské klinice, kde se zabývají čínskou medicínou.

Nelze vyléčit

„Když nás Denisa oslovila, byla v akutní fázi dermatologického onemocnění, které jí v různých vlnách ztěžuje život prakticky odmalička. Jedná se o atopický ekzém, který jako autoimunitní onemocnění nelze vyléčit, pouze jej lze mít pod kontrolou...“ řekla Aha! Mgr. Judita Halvová, která je majitelkou kliniky.

Bez léků

„Po třech měsících častých návštěv, díky akupunktuře, fytoterapii a laserovému ošetření je Denisa z nejhoršího venku a my jsme neskutečně hrdé, že můžeme být součástí její cesty za zdravou kůží. Bez kortikoidů, které jí již nezabíraly,“ dodala lékařka.

Nyní zabírá biologická léčba

Ekzémy jsou chronická autoimunitní a hlavně nepříjemná kožní onemocnění, která výrazně snižují kvalitu života pacienta. Klíčová je správná léčba, ale také psychický stav pacienta, protože právě stres je jedním ze spouštěcích faktorů této svědivé vyrážky.

Denisa Nesvačilová otevřeně: Setkání s exmilencem Kolečkem a jeho manželkou bylo v klidu!

Video se připravuje ...

Vedle standardních léčebných postupů je u nejrůznějších forem ekzémů doporučována také lázeňská léčba pomocí například sirných koupelí. Lékaři také doporučují pobyt u moře, pomáhají především koupele v Mrtvém moři. V poslední době se ekzémy léčí moderní biologickou léčbou, která má právě u této diagnózy velice povzbudivé výsledky.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.