Malíř Kristian Kodet (75) už na Floridu nelétá: Toto je teď jeho moře! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Malíř Kristian Kodet (75) už na Floridu nelétá: Toto je teď jeho moře!

Kristian Kodet
Kristian Kodet (archiv Blesku)

Na moře a Floridu musí zapomenout! Kristian Kodet (75) má Muzeum tří Kodetů ve Velkém Meziříčí. Zastihli jsme ho, jak se v pauzách mezi malováním osvěžuje v říčce Oslavě.

Voda je pěkně ledová. To ale prospívá i jeho nohám. Malíř byl před měsícem kvůli neprůchodným cévám v noze téměř dva týdny v Nemocnici Na Homolce, kde se mu snažili pomoci kapačkami. Chladnější voda pěkně prokrvuje. Kodet se spokojeně pochlubil, že lidé už našli do jeho paláce na náměstí cestu.

Kristian Kodet: Zbláznil jsem se! Co se stalo?

Video se připravuje ...

Před rokem jsme otevírali a já se trochu bál, že nikdo nepřijde. Ale naštěstí to není pravda. Expozice soch mého dědečka a otce i mé obrazy sem návštěvníky lákají,“ říká potěšeně. Je rád, že lidé přijdou třeba jen posedět do příjemné kavárny. Teď v létě si kávu mohou vypít venku na zahradě, kterou nechal Kristian s manželkou Janou pěkně upravit, nebo rovnou v atriu na historické dlažbě ze 16. století.

Kristianovi bylo 17. července pětasedmdesát a slavil právě jen ve své kavárničce. „Kávu jsem od různých dodavatelů vybíral já sám a vozí nám i vynikající dorty. Rád tady hřeším,“ přiznává malíř. Vzdor tomu, že měl půlkulatiny, žádný mejdan tentokrát nepořádal. „Šetřím síly na osmdesátiny,“ dodává s úsměvem Kodet.

Velké stěhování

Bungalov na Floridě jen pár kroků od pláže, kde trávili zimní měsíce, Kodetovi před třemi lety prodali. Malíř chtěl uskutečnit svůj dávný sen o Muzeu tří Kodetů.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.