Miloš Zeman a jeho pracovna: Hrozí mu vystěhování! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Miloš Zeman a jeho pracovna: Hrozí mu vystěhování!

Došlo zde i na setkáni s ombudsmanem Stanislavem Křečkem.
Došlo zde i na setkáni s ombudsmanem Stanislavem Křečkem. (Foto Aha! – A. Malachovský, J. Koťátko, Facebook Miloše Zemana, )

Nejsou to ani tři měsíce, co byla otevřena kancelář exprezidenta Miloše Zemana (78) v Jaselské ulici v Praze, a už musí řešit problém. Ten se týká bytu, ve kterém je kancelář umístěna. Úřad městské části Praha 6 totiž začal prověřovat, zda je možné byt jako úřadovnu využívat. A to kvůli kolaudaci.

Prostory, které exprezident k provozu své kanceláře užívá, si pronajal spolek Přátelé Miloše Zemana. V jeho čele stojí bývalý hradní kancléř Vratislav Mynář (56). Majitelem samotného bytu je pak Pražské arcibiskupství, které vlastní celý dům v Jaselské ulici.

Co kolaudace?

Server Seznam Zprávy upozornil, že prostory nejsou kolaudovány za účelem provozování kanceláře, ale výhradně k bydlení. Tím se teď zabývá Úřad městské části Praha 6. „Stavební odbor vyzval v první fázi majitele objektu, aby doložil, za jakým účelem jsou bytové jednotky využívány. Na základě odpovědi se následně rozhodne o dalším postupu,“ řekl Aha! mluvčí Prahy 6 Marek Zeman. „Musíme počkat na reakci, poté rozhodneme o dalším postupu,“ dodal. Redakce Aha! požádala o vyjádření i Mynáře, ale do uzávěrky vydání na dotaz neodpověděl.

Zeman exkluzivně pro Blesk: Na ceremoniál k vyznamenáním už na Hrad nepůjde. Jak si užívá důchod a co říká na soud s Nečasovou?

Video se připravuje ...

 

Pokuta půl mega

Pokud by úřad zjistil, že se prostory nevyužívají v souladu s kolaudací, může nájemníka či majitele bytu vyzvat k nápravě tohoto stavu. To může udělat například tím, že by požádal stavební úřad o rekolaudaci. V takovém případě úřad může, ale také nemusí žádosti vyhovět. Pokud by nájemník či majitel ani po výzvě úřadu nápravu neučinil, může dojít i k udělení pokuty, která by mohla činit až 500 tisíc korun, nebo k vystěhování.

Kdo tam byl

Ve své kanceláři už prezident Zeman stihl přijmout řadu návštěv. A to jak politiků, tak i dalších veřejně známých osobností. Za hnutí ANO se jednalo například o jeho šéfa Andreje Babiše (68), místopředsedu sněmovny Karla Havlíčka (53) nebo šéfku poslaneckého klubu ANO Alenu Schillerovou (59). Z církevních hodnostářů Zemana navštívil kardinál Dominik Duka (80). Tento týden se pak Zeman sešel s ombudsmanem Stanislavem Křečkem (85).

Hráči: Petr Kolář dělá pro Pavla za tisícovku. Promluvil i o Zemanovi, Kellnerovi, Nejedlém nebo Witowské

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.