Smrt dívenky na Jadranu: Vyjádření Ministerstva zahraničních věcí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Smrt dívenky na Jadranu: Vyjádření Ministerstva zahraničních věcí

Tady mělo k tragédii dojít...
Tady mělo k tragédii dojít... (Foto Profimedia.cz)

Během dovolené v Chorvatsku zemřela teprve čtyřletá česká dívenka. Spolu se svojí rodinou byla na dovolené v Medulinu na istrijském poloostrově. Podle informací chorvatských deníků ji před smrtí trápily břišní bolesti. Přivolaní záchranáři už jí nedokázali pomoci.

Neštěstí se podle chorvatského deníku 24sata událo ve středu 12. července v časných ranních hodinách. „Policie přijala oznámení, že dívka z České republiky potřebuje lékařskou pomoc. V Medulinu trávila letní dovolenou s rodiči,“ uvedla v prohlášení pro deník policejní mluvčí Suzana Sokač. Záchranáři vyrazili holčičce na pomoc okamžitě. Do jejich příjezdu se o oživení pokoušel její tatínek. V resuscitaci následně záchranáři pokračovali asi hodinu, ale bezvýsledně.

„Navzdory snahám záchranářů dítě zemřelo, bylo poté převezeno na pitvu do pulské nemocnice. Policisté zjišťují okolnosti události,“ stojí v prohlášení místních úřadů. Deník Index přinesl informaci, že děvče postihly zdravotní komplikace už předchozí den, rodiče měli s dcerou navštívit pohotovost, odkud ji po vyšetření propustili. Ministerstvo zahraničí ČR bližší informace neposkytlo. „Konzulární případy, které se týkají nezletilých, nekomentujeme,“ uvedla mluvčí ministerstva Mariana Wernerová.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.