První cesta krále Karla III. po krunovaci? Za Draculou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

První cesta krále Karla III. po krunovaci? Za Draculou!

Král Karel III.
Král Karel III. (Foto Profimedia.cz, Reuters, ČTK)

Tomu se říká smysl pro drama! Král Karel III. (74) svou první zahraniční cestu po korunovaci podnikne do Rumunska! Vydá se na transylvánský venkov, tedy do míst, kde se ve slavném románu pohyboval i hrabě Dracula!

Co se však na první pohled může zdát jako nelogické, je ve skutečnosti pro Karla příhodné. Ten v Rumunsku nejenže vlastní 10 nemovitostí, má ale i příbuzenské vazby na tamního krále Vlada III. Napichovače z 15. století, který v bojích proti Osmanské říši drasticky zamordoval 23 tisíc nepřátel! A hádejte, jak zněla jeho druhá přezdívka? Správně, Dracula! Právě jím se údajně nechal Bram Stoker (64) inspirovat při psaní kultovního hororu...Konečně – správkyně koruny Margareta Rumunská a její muž princ Radu patřili k čestným hostům nedávné korunovace v Londýně!

William slíbil králi věrnost, pak svého otce políbil

Video se připravuje ...

Je knihomol

A co bude Karel na cestě, na kterou se vydá bez choti Camilly (75), vlastně dělat? Má se za to, že chce převážně odpočívat. Tomu nahrává i fakt, že v žádné z jeho rumunských nemovitostí není televize, pouze obsáhlé knihovny, král je totiž vášnivý knihomol...

God Save the King

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Milla
21. 5. 2023 • 22:54

Oprava ukecaného AHA!Charles spoluvlastní v Rumunsku tři,nikoli deset nemovitostí které pronajímá turistům.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.