Hvězda Ulice Nela Kailová (21): VE VÁŽNÉM STAVU ČEKÁ NA OPERACI! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Hvězda Ulice Nela Kailová (21): VE VÁŽNÉM STAVU ČEKÁ NA OPERACI!

Diváci znají Nelu hlavně jako Petru Novou z Ulice.
Diváci znají Nelu hlavně jako Petru Novou z Ulice. (﷯Foto Aha! – Daniel Černovský, TV Nova, Instagram﷯)

Je to horší, než čekala! O své nemoci totiž neměla Nela Kailová (21) ani tušení! Zle se herečce udělalo na oslavě u maminky v Mostě. S obrovskými bolestmi břicha skončila v nemocnici na akutním příjmu, kde teď čeká na operaci. Aha! řekla, co se stalo.

Po mnoha vyšetřeních lékaři vynesli jasný verdikt: Crohnova choroba! „Ano, vyšetření to potvrdila, opravdu mám Crohnovu chorobu,“ potvrdila pro Aha! Nela. Častým spouštěčem této autoimunitní poruchy je stres, a tak si na něj teď herečka bude muset dát velký pozor. „Pořád mi není úplně nejlépe a taky se nesmím vůbec stresovat,“ přiznala do telefonu unaveným hlasem.

Co bude, se uvidí

Vzhledem k tomu, že každý, kdo touto nevyléčitelnou chorobou onemocní, se jí potýká celý zbytek života, bude se svému zdravotnímu stavu muset přizpůsobit i Nela, například speciálním jídelníčkem. „Co dál, uvidím po operaci,“ říká herečka, která i nadále zůstává hospitalizovaná a v nemocnici čeká na operaci. „Naposled Nela natáčela koncem loňského roku, o jejím zdravotním stavu nemáme žádné informace. Všichni jí ale držíme palce,“ přeje herečce za všechny z Ulice PR manažerka TV Nova Lucie Urbánková.

Tento týden v Ulici: Zákeřné pikle Julie, utrpení Jirky Hložánka a Hynkova ráda pod pás

Video se připravuje ...

Crohna má i Bareš

Několik operací podstoupil ze stejného důvodu například herec ze seriálů Specialisté a Duch Igor Bareš (57). Ten Crohnovou chorobou trpí od 32 let. Zhubl kvůli této autoimunitní poruše 30 kilogramů, některé dny ho projevy nemoci úplně vyřadí z provozu, život si ale podle ní i i tak odmítá řídit. „Začne to obvykle bolestmi břicha, které mohou trvat několik měsíců. Držel jsem dietu, užíval léky, ale nic nepomáhalo,“ prozradil Aha! Bareš již dříve. S nemocí se ale už za ta léta naučil žít a doufejme, že stejně jako on vše zvládne i Nela. Ze zahraničních hvězd se s Crohnovou chorobou od třinácti let potýká také zpěvačka Anastacia (54) nebo Brenda z Beverly Hills, herečka Shannen Doherty (52).

Co je Crohnova choroba

Nevyléčitelná nemoc se paradoxně vyskytuje častěji u mladších lidí. Kromě bolestí břicha a zažívacích obtíží se může projevovat záněty kůže, kloubů i očí. Biologická léčbasice nemoc vyléčit nedokáže, ale úspěšně tlumí zánětlivé procesy a dokáže dostat nemoc do klidové fáze bez příznaků. Důležité je také držet speciální dietu.

Tento týden v Ulici: Nebezpečná závislost Kristýny a Františkovo kruté prozření

Video se připravuje ...



Přečtěte si
fionora
1. 7. 2023 • 17:06

Šikovná a příjemná slečna. Hlavně zdravíčko.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.