Kluková běsní kvůli důchodu: Tuhle almužnu jí vyměřili po desetiletích práce | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Kluková běsní kvůli důchodu: Tuhle almužnu jí vyměřili po desetiletích práce

Uršula si zvykla žít sama pro sebe.
Uršula si zvykla žít sama pro sebe. (Foto Aha! – Martin Pekárek, ara)

Ani v 82 letech herečka Uršula Kluková nepolevuje, a ačkoli by si ve svém věku mohla dopřát zasloužený odpočinek, Divadlo Frantšiak Ringo Čecha ještě opouštět nechce. Jednak má svou práci ráda, jednak ji děsí představa, že by měla vyžít pouze s důchodem.

Žije skromně a nikdy si nepotrpěla na velký luxus. Že se jí ale jednoho dne protočí panenky z cen rajčat, Uršula Kluková nečekala. „Nedávno jsem se byla podívat na farmářské trhy a zaujala mě malinová rajčata. Chtěla jsem vědět, jak chutnají, na cenu jsem se nepodívala a jedno, velikosti menšího pomeranče, jsem si koupila. Přišlo mě na téměř 60 korun,“ svěřila se serveru Praha IN.

Pokud se nejedná o běžný nákup, nemá herečka v povaze příliš utrácet. I kvůli cenám ale zůstává v divadelním souboru Františka Ringo Čecha (79) a diváci ji mohou vidět například v oblíbené hře Dívčí válka.

Uršula Kluková: Zdraví si udržuje rituály! Co přesně dělá?

Video se připravuje ...

„S penzí vůbec nepočítám, protože pořád ještě pracuji. Jsem zvyklá utrácet málo, a tak s penězi nějak vyjdu. Dřív to ale šlo lépe. Na týden mně stačilo třeba i sto korun a vyžila jsem s tím. Teď ale šlo jídlo i další věci strašně nahoru. Pokud bych měla žít pouze z důchodu, bylo by to horší,“ přiznala Kluková, které díky pravidelné valorizaci stoupl důchod na 17 tisíc.

I vzhledem k současnému stavu inlface je proto ráda, že díky divadlu nemusí otáčet každou korunu. „Důchodci to mají dnes těžké, ale dokud budu pracovat, stěžovat si nebudu,“ dodává Uršula Kluková.



Přečtěte si
Milla
13. 3. 2024 • 16:48

Proč recyklujete rok starý článek?

Martin Tříska
10. 6. 2023 • 02:00

Toto mě už tak se....r, poslední týden jak pláče Krampol, Vondráčková teď tato... jako měli by se zamyslet dobytek jeden, jsou zde lidi kteří celí život dřou a tato země jim dá důchod 8000kč tihle celí život hrabou prachy dělali *** a ještě jsou tak sprostí si veřejně stěžovat na důchod? Soudnost žádná na zvracení hnus....

ELLA Průšová
28. 4. 2023 • 17:22

NF, ale ona si právě ztěžuje! Když má 100,-Kč na den, kam dává zbytek důchodu? Plno lidí, by bylo rádo, za takový důchod, ani Krampol chudák nevyžije, musí stále někde otravovat, měli by být také soudní! Lítat 8x za rok k moři, jako do dělal, na to mu opravdu nezbývá, ale jak k tomu příjdou diváci, ty jeho "moudra" už znají z paměti!

j.p.toman
25. 4. 2023 • 08:35

To je pro dost umělců typické. Platí ty nejmenší daně které jsou možné , výplatu prohýří a pak v důchodu brečí, že se neuživí.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.