Odhalení po smrti sestřenice Gotta: Karel u ní ukryl zlatý poklad! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Odhalení po smrti sestřenice Gotta: Karel u ní ukryl zlatý poklad!

Po smrti sestřenice Karla Gotta přišlo veliké odhalení
Po smrti sestřenice Karla Gotta přišlo veliké odhalení (Archiv Blesku)

Nedávný skon sestřenice Karla Gotta (†80) přinesl kromě smutných okamžiků pro její blízké i jedno zásadní odhalení. V domě v Újezdu u Sv. Kříže na Rokycansku, kde Hana Zímová (†77) žila, jsou podle informací deníku Aha! uložené doslova zlaté poklady od jejího slavného bratrance! Jde hlavně o stovky gramodesek z celého světa z 50. až 70. let minulého století, které si Karel koupil nebo mu je někdo daroval. A to není všechno!

Sběratelské unikáty

„Když se před lety předělávala Gottova Bertramka, nebylo už tam místo pro řadu věcí. Takže sem Karel navozil stovky gramodesek, které sbíral. Jsou mezi nimi unikáty, které by určitě potěšily kdejakého sběratele,“ svěřil deníku Aha! zdroj blízký rodině, jenž si nepřeje být jmenován. Jsou to především elpíčka z USA, Francie, Itálie, Anglie nebo Německa.

Patrik Rokl: Táta a Karel Gott určitě nahoře pořádají skvělé koncerty

Video se připravuje ...

Pro sběratele zlatý důl

„Karlův řidič Olda, který s Hankou žil, to sem všechno přivezl,“ dodal zdroj. Jeho slova potvrzuje i Gottova nejstarší dcera Dominika (49). „Táta měl spoustu krásných věcí – knížky, desky, sošky... Jak se zmenšoval jeho prostor na Bertramce, musel je někam přesunout. Pamatuju si, jak jsme vezli do Újezdu plné auto nejen gramodesek, ale i knížek a cédéček,“ zavzpomínala Dominika z Finska.

„Táta se bál, aby o to při těch přestavbách nepřišel, aby to někdo nevyhodil, takže mu Olda s tím stěhováním pomáhal,“ vyprávěla Gottová. Věří přitom, že se někdo tak cenného archivu ujme. „Určitě by tam měl někdo z tátových přátel zajet a ujmout se toho! Já se teď do Česka nedostanu, snad na podzim...“ podotkla.

Rodinná památka

Slavík jezdil do Újezdu odmalička velmi rád. Zpočátku za babičkou a dědou, následně za nejmilejší sestřenicí Hankou, která v domě Gottových žila nejprve s manželem, pak se svým druhem Oldou Havránkem (†78), který se stal Slavíkovým řidičem. Po svatbě s Ivanou Gottovou (47) Karlových návštěv v Újezdu – i vzhledem k rozrůstající se rodině – ubylo. Přesto tam Gott byl i se svými dcerkami Charlottkou (dnes 16) a Nellinkou (13). Když byla v Česku, jezdila tam s tátou i Dominika. „Je to tam moc krásné. Doufám, že Hančina rodina ten dům prodávat nebude a nechají si ho. Je to vlastně rodinná památka,“ uzavřela Dominika.

Dara Rolins: Proč se převlékla za Gotta? A jak se jí zpívalo s Charlottkou?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
yarda
18. 4. 2023 • 08:30

Prosím jedno smazat, nějak mi blbne myšítko

yarda
18. 4. 2023 • 08:28

A proč je tam DR? A dokonce oblečená?

yarda
18. 4. 2023 • 08:28

A proč je tam DR? A dokonce oblečená?

rydlo
17. 4. 2023 • 23:45

Proč, když je článek o Gottovi, musí být v tom článku vnucovány i pindy Dominiky, přestože se jí nějaká Gottova sbírka desek vůbec netýká? To zase nějaký pisálek zmínkou o Dominice jí chtěl přispět na chlast, na ten si v útulku asi nevyžebrá.

Marta Kubíková
17. 4. 2023 • 15:31

No, pokud by se to dostalo do rukou Dominiky, tak by rozprodala.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.