Cardinalová slaví 85: Odmítla Delona, ale... Pletky s prezidentem? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Cardinalová slaví 85: Odmítla Delona, ale... Pletky s prezidentem?

Mezi její nejznámější filmy patří Gepard, Tenkrát na Západě či Cartouche. Claudia dokonce několikrát navštívila Českou republiku.
Mezi její nejznámější filmy patří Gepard, Tenkrát na Západě či Cartouche. Claudia dokonce několikrát navštívila Českou republiku.  (profimedia.cz, Archiv Blesku)

Monogram »CC« dodnes patří k symbolům světové kinematografie 20. století. A včera jeho nositelka, italská herečka Claudia Cardinalová, oslavila neskutečných 85 roků!

Že se prosadila mezi elitu, tomu se zpětně nelze ani moc divit. Disponovala vším, co filmová hvězda potřebuje – měla oslnivý půvab i výrazný talent. Její kinematografie čítá přes 150 filmů, nejvýrazněji se zapsala legendárním westernem Sergia Leoneho Tenkrát na západě (1968). Svým bravurním výkonem potvrdila slova herce Richarda Burtona, že je tím nejlepším, co dala Itálie světu od vynálezu špaget...

Alain Delon:

Video se připravuje ...

Pro »CC« zahořelo srdce nejednoho muže, dokonce se spekulovalo, že pletky s ní měl i bývalý francouzský prezident Jacques Chirac (†86). Tvrdí se, že u herečky doma byl dokonce i v den smrti princezny Diany (†36). Současný král Karel III. (74), tehdejší Dianin manžel, se zase chystal na cestu do Paříže, kde Dianin život vyhasl. A Chirac? Ten se na britské velvyslanectví dostavil až ve tři hodiny v noci, aniž by o nehodě vůbec věděl. Že by spolu ale kdy něco měli, to Claudia nedávno vyvrátila.

„Podporovala jsem jeho volební kampaň, protože se mi v té době zdál být nejférovějším prezidentem, a tisk to nafoukl. Nezapomeňte, že jsem řekla »NE« Brandovi, Delonovi...“ tvrdí žena, která byla v životě pouze jednou provdaná, a to za producenta Franca Cristaldiho (†67), který ji v mládí do světa filmu dostal. Jenže, znáte to, na každém šprochu...

Exkluzivní rozhovor s Claudií Cardinale

Video se připravuje ...



Přečtěte si
lekno
17. 4. 2023 • 12:50

Nyní se p. Claudia stále směje na fotkách, jako by se už nedokázala jinak tvářit. Ale ten její smích se mi nezdá.. V mládí se tolik nesmála a byla přirozenější. Ano, je lepší být pozitivně naladěná. Ale to přece neznamená, že se musím v kuse smát – „aby nebylo vidět vrásky“, jak jí matka radila..
Podle mě, optimální v dnešní době je hlavně – zůstat v klidu. A vnímat reálně, co se děje.. Nebo nějak se ztrácí už i tato schopnost, mimo jiné - u člověka. Je smutné vidět pak, co se z některých lidí postupně stává..

jarypadlo
16. 4. 2023 • 13:18

Dost silně cítím že natolik krásná Claudia je opravdově jedinečná a nebude zde ani jinde jiná a krásnější.

jarypadlo
16. 4. 2023 • 11:27

Claudia se nemusela nijak ponižovat.A vůbec není jediná.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.