Tohle Prostřeno ještě nazažilo! Krájení prasete talířem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Tohle Prostřeno ještě nazažilo! Krájení prasete talířem

Ve Španělsku se selátko porcuje talířem, aby se ukázalo, jak je křehoučce upečené.
Ve Španělsku se selátko porcuje talířem, aby se ukázalo, jak je křehoučce upečené. (FTV Prima)

Prostřeno! bude příští týden ze severu Moravy, kde se o titul nejlepšího hostitele, výhru 60 tisíc a další tisíce v divácké volbě utkají 3 ženy a 2 muži. Jako první se k plotně postaví osmapadesátiletý Španěl Antonio, kterého přihlásila jeho žena a ta v Prostřeno! již účinkovala.

Temperamentní Antonio Castells Albarral pochopitelně vsadil na tu kuchyni, které rozumí nejlíp, a to je španělská kuchyně, když připravil foie gras, krém z tygřích krevet, selátko Segovia a čokoládovou pěnu. Do krevet se soupeři zrovna nehrnuli, zato na křupavém selátku si všichni s uznáním a velikou chutí náramně pochutnali.

VIDEO 1

Video se připravuje ...

Recept na selátko Segovia

Ingredience: selátko, rozmarýn, česnek, sůl a bílý pepř

Postup: Selátko osolíme, opepříme bílým pepřem a vložíme do pekáče, podlijeme vodou. Přidáme česnek a rozmarýn. Pečeme z jedné strany asi hodinu a půl, obrátíme a celý proces zopakujeme.

Teplota: 180 °C

Vhodné pro vegetariány: ne

Počet porcí: 5

Obtížnost: pro mírně pokročilé

Národní kuchyně: španělská

Doba přípravy: 2–3 hodiny

VIDEO 2

Video se připravuje ...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.