Tohle Prostřeno ještě nazažilo! Krájení prasete talířem

Prostřeno! bude příští týden ze severu Moravy, kde se o titul nejlepšího hostitele, výhru 60 tisíc a další tisíce v divácké volbě utkají 3 ženy a 2 muži. Jako první se k plotně postaví osmapadesátiletý Španěl Antonio, kterého přihlásila jeho žena a ta v Prostřeno! již účinkovala.
Temperamentní Antonio Castells Albarral pochopitelně vsadil na tu kuchyni, které rozumí nejlíp, a to je španělská kuchyně, když připravil foie gras, krém z tygřích krevet, selátko Segovia a čokoládovou pěnu. Do krevet se soupeři zrovna nehrnuli, zato na křupavém selátku si všichni s uznáním a velikou chutí náramně pochutnali.
VIDEO 1
Recept na selátko Segovia
Ingredience: selátko, rozmarýn, česnek, sůl a bílý pepř
Postup: Selátko osolíme, opepříme bílým pepřem a vložíme do pekáče, podlijeme vodou. Přidáme česnek a rozmarýn. Pečeme z jedné strany asi hodinu a půl, obrátíme a celý proces zopakujeme.
Teplota: 180 °C
Vhodné pro vegetariány: ne
Počet porcí: 5
Obtížnost: pro mírně pokročilé
Národní kuchyně: španělská
Doba přípravy: 2–3 hodiny
VIDEO 2