Hospodyňka Iva Hüttnerová: Milionový poklad na půdě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Hospodyňka Iva Hüttnerová: Milionový poklad na půdě!

Iva Hüttnerová ve Slunečné.
Iva Hüttnerová ve Slunečné. (Blesk)

Herečka a malířka Iva Hüttnerová (74) je velkou sběratelkou unikátních předmětů. Vlastní na stovku historických kabelek, klobouků, ale i osobních věcí z pozůstalostí slavných lidí. 

Sama miluje staré časy a věnuje své sbírce spoustu času. Má třeba osobní věci po operní pěvkyni Emě Destinové (†51) nebo dětské botičky spisovatele Bohumila Hrabala (†82) „Kabelek jsem nasbírala okolo stovky. Kupuji je ve starožitnictví, na bazarech, nebo burzách. Kolikrát v kabelkách najdu různé předměty, jako třeba zrcátko s andělíčkem, a to je taky poklad. Kabelky mám krajkové, krokodýlí, ale i hadí. Ve sbírce mám kabelku Lídy Baarové s tím, že je od její sousedky z Hanspaulky, která jí dostala od Lídy a mám i fotografii, na které je Lída Baarová právě s touhle kabelkou,“ pochlubila se Aha! Iva.

Bydlení s Markétou Mayerovou: Návštěva u Ivy Hüttnerové

Video se připravuje ...

Jednotlivé části své unikátní sbírky už několikrát vystavovala na různých místech, jako jsou skanzeny nebo zámky. Ráda by ale udržela a vystavila celou sbírku pohromadě. „Vše je uskladněné na půdě, kde mám různé regály, krabice a stojany. Už několik let intenzivně přemýšlím, kde by moje sbírka našla stálé místo. Nechci ji trhat tím že bych třeba prodala kabelky, nebo kraječky dala do muzea, chtěla bych to udržet jako celek. A tak hledám místo,“ netají se Hüttnerová. 

Svou vášeň ale už nerozmnožuje, protože jí to zakázala rodina. „Opravdu už to není kam dávat, ale kdybych našla něco unikátního, neodolala bych,“ usmívá se Iva.

Hospodyně ze Slunečné Iva Hüttnerová: Milionový poklad na půdě!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.