Zedníček stopnul divadlo: ZTRÁTA HLASU! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zedníček stopnul divadlo: ZTRÁTA HLASU!

Pavel Zedníček
Pavel Zedníček (Herminapress)

Musel zrušit své oblíbené představení Lakomce v Kalichu. Pavel Zedníček (73) kvůli viróze zcela přišel o hlas. Nebylo zbytí, na jeviště nemůže. Přitom právě Lakomec byl v roce 2019 dárek od divadla k jeho sedmdesátinám.

Herec má postavu Harpagona rád. „On to vlastně není záporák. To bych neřekl. On má prostě takovou povahu a je jako spousta lidí, kteří mají jednu malou vadu, že milují ty peníze a nedají nikomu nic a hromadí to a hromadí,“ říká Zedníček o roli.

Malý pitaval z velkého města. Jak se řešily kriminalistické případy v Československu a proč herci nesměli mít vousy?

Video se připravuje ...

Televizní diváci si nyní herce oblíbili v roli svérázného dědečka Boba v nováckém seriálu Jedna rodina. Natáčení však není ohroženo, Pavel Zedníček totiž patří k umělcům, kteří nemarodí! Jen před pěti lety měl zablokovaná záda, jinak je zdravý jako řípa. Ztráta hlasu ho přepadla poprvé. Zedníček tím přišel také o středeční oslavu sedmdesátin Dagmar Havlové...

Harpagon je vyznamenání!

Role Harpagona je pro herce pojem a určitým způsobem i vyznamenání. V Moliérově dramatu ho ztvárnili například František Filipovský (†86), Miloš Kopecký (†73), Boris Rösner (†55) nebo Bolek Polívka (73), v televizní inscenaci Viktor Preiss (76). Zajímavé je, že před 70 lety, 1. května roku 1953, zahajoval František Filipovský živým přenosem monologu Harpagona vůbec první vysílání Československé televize.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.