Brooke Shieldsová (57): Odkryla děsivé tajemství! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Brooke Shieldsová (57): Odkryla děsivé tajemství!

Brooke Shields byla znásilněna
Brooke Shields byla znásilněna (archiv Blesku)

Práce v Hollywoodu není jen procházkou růžovou zahradou. A nikdy nebyla. Už před třiceti lety musely některé hvězdy pro získání role udělat víc, než by samy chtěly. Herečka Brooke Shieldsová (57) až teď odkryla děsivé tajemství: v mládí byla jedním z filmařů sexuálně napadena…

Každý to tak nějak tuší, málo se o tom ale mluví: I v Hollywoodu fungují protislužby. A bylo to tak odpradávna. Celebrity (povětšinou ženského pohlaví) si pak s sebou do života nesou těžká břemena. „Myslela jsem si, že to nepřežiju,“ vzpomíná na svůj zážitek hvězda filmů Děvčátko a Modrá laguna Brooke Shieldsová (57), která sexuální obtěžování zažila už před třiceti lety. Až teď se o tom ale odhodlala promluvit.

Drink s pokračováním

Bariéru mlčení prý prolomila, aby dodala kuráž dámám po čtyřicítce, které trápí podobná zkušenost. „Chci se zasadit o to, aby ženy mohly říkat pravdu v každém věku a zpracovaly si tak traumata, která si s sebou nesou od mládí,“ vysvětluje herečka v rozhovoru pro magazín People. „Aby byly hrdé na to, co dokázaly, a užívaly si další kapitolu života bez obviňování sebe sama.“ Brooke Shiedsová se stala obětí sexuálního napadení už ve svých dvaceti letech.

Přiznává, že byla naivní. Tehdy byla čerstvě po škole, nemohla si najít práci a zoufale chtěla prorazit u filmu. A tak neviděla, neslyšela. „Zavolal mi jeden hollywoodský manažer, kterého nebudu jmenovat. Pozval mě na večeři,“ vypráví. „Po jídle objednal taxík. Že prý si dáme skleničku ještě u něj na hotelu. Jenže jakmile se zavřely dveře od pokoje, vrhnul se na mě.“ Co se dělo pak, asi netřeba specifikovat. Brooke přiznává, že se nebránila. Byla tak vyděšená, že prostě jen ztuhla a čekala, až to celé skončí…

Pomohl až manžel

„V takových situacích jsou jen dvě varianty – buď budeš bojovat, nebo utečeš,“ dodává Shieldsová. „Boj nepřicházel v úvahu. Byl to skutečně vysoce postavený filmař. Tak jsem prostě dělala, jako že tam nejsem. Opustila jsem vlastní tělo, vytěsnila jsem to. Jako bych tam nikdy nebyla.“ Následně si celou situaci neustále přehrávala. Proč jen si nedali drink u večeře? Proč s ním do toho taxíku nasedla? Na zpytování svědomí už bylo pozdě. A ačkoli ji to celé velmi trápilo, neměla se komu svěřit. Nikdo jí totiž nevěřil. V následujících letech měla Brooks velké problémy s vnímáním vlastní sexuality.

„Špatně se to popisuje, ale cítila jsem, jako bych neměla tělo.“ Uzavřela se do sebe, následoval dlouhý kolotoč sebeobviňování. Vše se zlomilo, když se provdala za režiséra Chrise Henchyho (58), s nímž má dvě dospělé dcery. Pomáhá jí také její vlastní on-line komunitní platforma s názvem Beginning Is Now (Začátek je teď – pozn. red.), kde si vyměňuje zkušenosti se ženami, které trápí nevyřešená minulost. I díky tomu, že zjistila, kolik lidí má podobnou zkušenost, se rozhodla jít po víc než třiceti letech s kůží na trh. „Díky tomu se teď cítím skvěle. Jako býk, kterého nic neporazí,“ směje se herečka, o níž aktuálně vzniká i životopisný dokument. Premiéru by měl mít na začátku dubna.

Ikonické plážové scény:

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.