30. ročník Českých lvů: Donutil přišel s velkou novinkou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

30. ročník Českých lvů: Donutil přišel s velkou novinkou!

Český lev 2023: Martin Donutil a Sára Affašová
Český lev 2023: Martin Donutil a Sára Affašová (Blesk:foto CNC: Marek Patek Foto CNC: Marek Pátek)

Stejně jako každý rok se pražské Rudolfinum na sobotní večer proměnilo ve svatostánek českého filmu. Na oblíbených schodech se rozvinul červený koberec, sál se patřičně načančal a akademici a moderátoři uplynulých Lvů mohli předat ceny těm nejlepším. Poté se slavilo až do ranních hodin.

Český lev se dočkal 30. ročníku; na celé čáře zabodoval snímek Il Boemo o neprávem opomíjeném hudebním skladateli Josefovi Myslivečkovi. Vojta Dyk (37) sice neproměnil nominaci pro herce v hlavní roli, ale film nakonec posbíral šest trofejí. Včetně Lva pro režiséra Petra Václava. Dykovi vyfoukl cenu Michal Kern (43) za roli kolaboranta a okultisty ve snímku Arvéd. Za povšimnutí stálo vítězství Marsella Bendiga (24), ten vyhrál křišťálového Lva v kategorii nejlepší vedlejší mužský herecký výkon, který předvedl ve filmu BANGER.

„Je neuvěřitelné, že kluk, který vyrůstal v ghettu, najednou přebírá tuto sošku. Stále tomu nevěřím a nechápu, co se tu vlastně odehrálo. Už jen to, že jsem seděl v tom sále, bylo vítězství, začínám se bát, že se probudím,“ nechápavě pronesl během večírku Bendig. Na čtvrtý pokus získala sošku Martha Issová za vedlejší roli ve filmu Buko. Ztvárnila autistickou dívku. Emotivní chvíle přišly v momentech, kdy byly dvě osobnosti oceněny za Mimořádný přínos kinematografii. Jednalo se o dramaturgyni Marcelu Pittermannovou a kinaře Jana Jíru. Oba dva, ač přítomný byl fyzicky jen druhý z nich, si vysloužili potlesky vestoje. „Děkuji vám, vážím si vás a mám vás rád. Na shledanou,“ řekl Jan Jíra.

Kolečko a Nesvačilová: Nejsme pár!

Jako klíšťata se drželi scenárista večera Petr Kolečko (38) s herečkou Denisou Nesvačilovou (31). Ačkoliv se objímali a měli k sobě očividně velmi blízko, oba se zuřivě bránili tomu, že by mezi nimi byl vztah. „Já to nikdy nepotvrdil a nepotvrzuju,“ halekal Kolečko a Denisa si přisadila: „Jo, já to dementuju.“ Tvrdili, že je pojí především přátelství a spolupráce. Po celý večer však demonstrovali svou mladou lásku.

Martin Donutil a Sára Affašová

Video se připravuje ...

Donutil se bude ženit! Zásnuby proběhly v New Yorku

Na galavečer zavítal i pár Sára Affašová (28) a Martin Donutil (31) a svěřili se, že mají před svatbou. Zásnuby měli v New Yorku, ale samotný obřad proběhne prý v Česku. „Svatba bude letos v létě,“ prozradil syn Miroslava Donutila. S partnerkou bohužel v minulosti přišli o miminko, ale to je ještě víc stmelilo.

Boková čeká mimino

Naprosto krásná, i přes (nebo právě proto?) pokročilé stadium těhotenství, byla Jenovéfa Boková (30). Nepředávala ani nezískávala ceny, ale celou dobu seděla během přenosu na jevišti a spolu s uskupením Jan P. Muchow & The Antagonists vystupovala v roli hudebnické. Hrála na housle. Dokonce ji moderátor v samém závěru zakomponoval i do vtipu, když měl vyhlašovat hlavní cenu. Snažil se vše popohnat se slovy: „Rychle, všichni potřebují čurat, hlavně Jenůfa!“ A na jeho slovech jistě bylo něco pravdy, vždyť přenos trval pro leckoho únavných dvě a půl hodiny, dokonce se i přetahovalo.

Těhotná Boková na Českých lvech: Popsala vysněný porod!

Video se připravuje ...

Z vítězů 30. Českých lvů

  • FILM ROKU: Il Boemo (producent Jan Macola)
  • NEJLEPŠÍ REŽIE: Petr Václav (Il Boemo)
  • HEREČKA (HL. ROLE): Klára Melíšková (Podezření)
  • HEREC (HL. ROLE): Michal Kern (Arvéd)
  • HEREČKA (VEDL. ROLE): Martha Issová (Buko)
  • HEREC (VEDL. ROLE): Marsell Bendig (BANGER.)
  • NEJLEPŠÍ SCÉNÁŘ: J. Poláček, V. Mašek (Arvéd)
  • NEJLEPŠÍ KAMERA: Jan Baset Střítežský (Poslední závod)
  • NEJLEPŠÍ KOSTÝMY: Andrea Cavalletto (Il Boemo)
  • NEJLEPŠÍ TV FILM/MINISÉRIE: Podezření (ČT)


Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.