Vrah z Pohádky Ivan Roubal (†64): Zamordoval až deset lidí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Vrah z Pohádky Ivan Roubal (†64): Zamordoval až deset lidí

Vrah z Pohádky Ivan Roubal (†64) zavraždil až 10 lidí, našlo se pouze 5 těl.
Vrah z Pohádky Ivan Roubal (†64) zavraždil až 10 lidí, našlo se pouze 5 těl. (archiv Blesku, Martin Pekárek, reprofoto ČT)

Hnusný vraždící parazit. Příhodnější spojení v souvislosti s Ivanem Roubalem (†64) na mysl snad ani nemůže přijít. Zabíjel vždy pro zisk, své oběti využíval dokonce i po smrti. Soud mu prokázal »pouze« pět vražd, na kontě jich má ale nejspíš až deset. I jeho nejbližší věděli: „Toho si nesmíme pustit za záda!“

Narodil se 12. května 1951 do komunistické rodiny. V 80. letech se dostal do vězení kvůli zapojení v sektě Svědci Jehovovi. V base potkal svého kumpána Miroslava S. Už od roku 1988 oba vykrádali byty, chaty i kostely na Českolipsku a lup prodávali do Německa. Po revoluci se ale rozhodli začít jinak. Ještě s Františkem H. (†62?) chtěli využít privatizace a koupit nemovitosti na Šumavě – vodní pilu v Javorné, Zejbišský dvůr a statek Pohádka.

Po pronajmutí Pohádky to šlo s Roubalem z kopce. Neměl peního ze a od Františka H. si několikrát půjčil. S vracením se však nemusel obtěžovat – v listopadu 1991 se totiž po Františku H. slehla zem. Poslední ho viděla sestra, když nastupoval do auta Ivana Roubala. O měsíc později Roubal s Miroslavem S. »stěhovali« byt pohřešovaného. Spolu s Františkem H. se ztratila i Roubalova přítelkyně Nataša. Zavraždil je oba a nechal těla, jak se říkalo, sežrat prasaty? Spíš ne. Roubal se měl později ve vězení svěřit, že zabil dva lidi, uřízl jim hlavy a těla zakopal na statku nedaleko toho svého.

Konec Pohádky

V polovině roku 1993 se Roubal rozhodl zamést stopy. Odstěhoval věci ze statku a zabydlel se u přítelkyně Hany v Blevicích u Kralup nad Vltavou. Začal nosit příčesek a říkal si Mayer. Často jezdil do Prahy a počátkem listopadu se seznámil s Václavem D., prodejcem pornografických videokazet. Jeho dcera už 12. listopadu 1993 dala vědět policii, že se jí otec neozývá. Muži zákona ho našli v bytě svázaného v kozelci, senior se pomalu sám uškrtil.

Zabil za basu piv

S Roubalem se zapletl i vlastník začínající taxislužby Vladimír S. v červenci 1992. V srpnu jeho přítelkyně policii nahlásila jeho zmizení. Naposledy ho viděla 26. července, kdy s Roubalem odjížděli dvěma taxíky. Tělo se našlo 25. května 1993 v septiku neobývaného domu v obci Božíkov na Českolipsku. Měl od něj klíč Roubal, protože majiteli dělal ručitele půjčky. Podle sousedů v osudný den dva muži sundávali z taxiaut polepy. Tato vražda rozkmotřila Roubala s Miroslavem S. Ten měl auta prodat a místo podílu dal vrahovi piva.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.