Z kuřátka vyrostla rozmazlená kočkoslepice: Kurník nezná, polštáře ano! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Z kuřátka vyrostla rozmazlená kočkoslepice: Kurník nezná, polštáře ano!

Se svojí náhradní maminkou.
Se svojí náhradní maminkou. (Foto Aha! – Jitka Pecharová a Renáta Vlková)

Slípka milující tulení, hlazení, hraní s kočkami a válení v dece a polštářích. V takto rozmazlenou princeznu vyrostlo kuře, které si loni v létě po vylíhnutí vzala do péče rodina Renáty Vlkové (45). Ta drůbeží jej totiž nepřijala.

Vyklubalo se z vajíčka, které jeho slepičí máma snesla do hnízda kachny. Ta jej vyseděla, ale do vylíhnuté pípající kuličky začala klovat a macešky se k němu chovaly i slepice včetně kohoutího táty. Renáta Vlková, která na své zahradě v Josefově na Náchodsku zachraňuje klecové slepice, hendicapovanou a týranou drůbež a další domácí zvířata, ji proto vzala domů. Zde žije s přítelem a dvěma dětmi. Kuře mezi sebe v rodině překvapivě přijalo i devět slepých koček. Během téměř osmi měsíců se z neobvyklého mazlíčka stala jakási kočkoslepice, protože od čičinek si z velké části osvojila jejich způsob života. „Ráno se s nimi nasnídá, pak si jdou lehnout, mají i společný oběd a hrají si a večer nechodí spát, jak se říká se slepicemi, ale až když si jdeme lehnout my. Spí rozvalená v křesílku,“ popsala paní Renáta denní režim slepičky. Té od vylíhnutí začali říkat Maverick a to jí zůstalo, ač se později ukázalo, že nebude kohoutek.

Neumí ráno kdákat

Charakteristický slepičí zvuk kdákání rodina neslyší. „Je tichá. Když ráno kolem osmé hodiny snese vajíčko, neoznamuje to, jak je u slepic běžné. Nevydává žádné zvuky, ale pouze ke mně přijde, začne do mě žďuchat a podle toho už vím, že ho snesla a chce mi ho ukázat,“ líčí Renáta Vlková.



Přečtěte si
Radu6ka
21. 2. 2023 • 06:21

Příběh této slepičky sleduji na Fb ve skupině Slepice v nouzi. Obzvlášť velký obdiv zaslouží paní za péči o slepé kočky.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.