Hvězda série Ženatý se závazky: Kvůli nemoci nabrala 18 kilo | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Hvězda série Ženatý se závazky: Kvůli nemoci nabrala 18 kilo

Christina Applegate dostala svou hvězdu na chodníku slávy
Christina Applegate dostala svou hvězdu na chodníku slávy (Profimedia)

Nic ji nezastaví! A je to dobře. Jinak by se z toho totiž Christina Applegateová (51) taky mohla zbláznit. Před 14 lety prodělala rakovinu prsu, pak si musela nechat odstranit vaječníky i vejcovody a loni v létě jí byla diagnostikována roztroušená skleróza.

Herečka už se s tím pomalu vyrovnává a teď se po dlouhých 5 měsících ukázala na veřejnosti… Společnost jí sice kromě dcery dělala stříbrná hůlka, ovšem Applegateová rozdávala úsměvy na všechny strany. Šlo totiž o předávání prestižních Cen kritiků a ona byla nominována za svůj výkon v seriálu Smrt nás spojí. Nakonec nevyhrála, za to, jak statečně svou nemoc bere, by si ale ocenění jistě zasloužila.

Dcera je její všechno

Že trpí zákeřnou chorobou, se Christina Applegateová dozvěděla právě během natáčení seriálu Smrt nás spojí. „Dotočit tu show pro mě byl asi nejtěžší úkol v životě,“ řekla před časem. „Nebylo mi dobře, netušila jsem, co se se mnou děje. A ortel roztroušená skleróza byl něco, s čím jsem nepočítala ani v tom nejhorším snu.“ Trpěla únavou, pak se už nemohla ani postavit. Na place ji vozili na invalidním vozíku. Technik jí kvůli některým záběrům musel zvedat nohy, nezvládla zahrát ani scénu, jak vchází do místnosti. Přesto seriál dokončila.

„Brala jsem to jako povinnost,“ krčí rameny. Když si pak zpětně přehrávala některé momenty z uplynulých let, zjistila, že drobné náznaky, že s jejím tělem není něco v pořádku, přicházely plíživě už delší dobu. Byla to hlavně častá únava až vyčerpanost, která ji pokaždé naprosto vyřadila z provozu. Když navíc v roce 2014 tančila v americké obdobě pořadu StarDance, ztrácela rovnováhu. Ovšem nepřipisovala tomu větší význam. Na předávání cen se také svěřila s tím, že největší oporou je pro ni v současné chvíli právě její 11letá dcera Sadie, která ji také na červený koberec doprovodila. „Je to nejdůležitější osoba v mém životě, znamená pro mě víc, než si dokáže představit. Ona je důvod, proč jít dál.“

Lepší už to nebude…

Přestože se projevy roztroušené sklerózy dají tlumit, pacienti zůstávají upoutáni na vozík, výjimkou nejsou psychiatrické poruchy. „Právě to, že je ta nemoc nevyléčitelná, mě štve asi nejvíc,“ tvrdí Applegateová. „Trvalo mi dlouho, než jsem zpracovala, že jsem ztratila část sebe samé. Ale vím, že žádné zlepšení stejně nikdy nebude. A s tím se nesmířím.“ Její stav je stabilizovaný, i když se už nezvládne pohybovat jinak než o holi. Kvůli tomu taky nabrala 18 kilo.

Pavel Bělobrádek: Kvůli roztroušené skleróze jsem se dal na politiku

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.