PŘEDPOVĚĎ POČASÍ: Na horách nasněží, ale... Leden zůstane teplý | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

PŘEDPOVĚĎ POČASÍ: Na horách nasněží, ale... Leden zůstane teplý

Vlekaři čekají na ochlazení, lyžuje se téměř na trávě.
Vlekaři čekají na ochlazení, lyžuje se téměř na trávě.  (Foto ČTK/R. Petrášek)

Přichází ochlazení, na horách i nasněží. Ale s žádnou velkou zimou počítat nemůžeme. Teploty se pořád budou držet nad průměrem. Milovníci zimních sportů pláčou, ti, kteří sledují účty za energie, se radují.

Rekordní lednové teplo nyní sice končí, ale i zbytek měsíce by měl být podle dlouhodobé předpovědi teplý. Už zítra by mohlo sněžit, bílá nadílka se ale udrží jen v nejvyšších partiích našich hor. „V důsledku vyšších teplot nepředpokládáme výraznější přibývání sněhu ani na horách,“ říkají meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu. Teploty se tam ale přiblíží nule, a tak budou moci vlekaři alespoň zasněžovat. V nížinách pak bude v příštím týdnu okolo tří stupňů.

Změna počasí zaskočila řidiče na jižní Moravě: U Rosic skončil osobák na střeše

Video se připravuje ...

Jak bude?

Dnes: oblačno, slabý déšť. Den 2 až 6 °C, v Čechách místy až 9 °C.

Zítra: přeháňky, nad 400 m i sněhové. Noc 0 až 4 °C, den 4 až 8 °C.

Pátek: oblačno, občasný déšť, nad 1000 sněžení. Noc 1 až 5 °C, den 6 až 10 °C.

Sobotu: oblačno, občas déšť. Noc 0 až 4 °C, den 3 až 7 °C.

Neděle: oblačno, občas déšť nebo přeháňky, místy sněhové. Noc -3 až 2 °C, den 2 až 7 °C.

Babiš a Nagyová nevinni. Soud možná nekončí! Zima nepřichází a Harry vyškrtnut z korunovace

Video se připravuje ...

Přečtěte si
Jan Kocián
16. 1. 2023 • 23:14

Dnes večer ČHMÚ změnil 7 dnů starý stupidní tip 70% pravděpodobnosti na nadprůměrně teplý týden od 16. do 22. ledna........ na absolutně nulovou šanci na nadprůměrně teplý týden.

Jan Kocián
16. 1. 2023 • 15:50

"V důsledku vyšších teplot nepředpokládáme výraznější přibývání sněhu ani na horách," stupidně tipoval ČHMÚ 9. ledna večer... od té doby totiž v Krkonoších, Jeseníkách a Beskydech hodně připadlo (v Krkonoších nasněžilo až 100 cm nového sněhu, ale hodně toho odtálo) a sněhové kalamitní stavy přijdou 17. ledna večer a během 18. ledna i do středních poloh, díky tlakové níži nad střední Evropou.
------------
"Týden od 16. do 22. ledna bude se 70% pravděpodobností nadprůměrně teplý. Že bude tento týden teplotně nadprůměrný nebo průměrný, je jisté na 100 %," tipuje blbě ČHMÚ ve svém stále ještě platném výhledu počasí... protože bude hodně sněžit a později bude na Šumavě -25 při klidném větru, při bezvětří bude -30... což je podprůměr i pro šumavské slatě.

Lubica258
16. 1. 2023 • 10:49

Leden je hodně teplý. Na to, že by to měl být nejstudenější měsíc roku, tak to teda není nic moc. Letos je to spíš nejdeštivější měsíc. Už mě to štve, jak je všude tolik bláta. Chodím se psem každý den na procházku a už ani na zahradě se nedá kam šlápnout. Kdyby to šlo, tak budu celý den jen doma u kamen . Manžel by došel ven pro dříví a já bych jen přikládala, to by se mi líbilo . Topíme druhou zimu v krbových kamnech a je to nádhera. Jsem ráda, že zainvestoval do kamen a komínu, který nakonec objednal z http­s://ww­w.ko­minyc­z.cz/ a můžeme tak topit dřevem .

Jan Kocián
15. 1. 2023 • 18:32

Studené fronty přinášejí teplo. A pochopila to už i Dagmar Honsová, která správně píše: "Přes střední Evropu přecházejí v rychlém sledu jednotlivé studené fronty (zvlněné studené fronty) a nepustí sem studený vzduch od severu ani severovýchodu."
------------
"Studená fronta byla dnes nad námi," řekla dnes ve zprávách Taťána Míková.

Jan Kocián
11. 1. 2023 • 14:59

Včera a dnes ráno proudil vzduch z České republiky do oblasti Středozemního moře a Turecka, kam to přinese závažné lokální bleskové povodně během středy a čtvrtka!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.