19. srpna 1938 – 21. prosince 2007 - Životní boj Věry Galatíkové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

19. srpna 1938 – 21. prosince 2007 - Životní boj Věry Galatíkové

Manžel Ladislav Frej
Manžel Ladislav Frej (: ČTK)

PRAHA – V pátek přišel herec Ladislav Frej (67) o milovanou ženu. Prohrála boj s rakovinou plic. V roce 2005 ji operoval profesor Pavel Pafko, pak už lékaře odmítala a hledala pomoc u léčitelky. Když vloni na jaře zhoubná nemoc znovu propukla, herečka odmítla i chemoterapii! „Další chemoterapii už bych nezvládla. Nestrávím poslední měsíce s hlavou v záchodové míse,“ řekla tehdy Aha!

Ty nejhrůznější myšlenky se teď honí hlavou pozůstalým. Vánoce zahalí u Ladislava Freje smutek. Včera dostal od Národního divadla, jehož byla Galatíková dlouholetou členkou, nabídku na uspořádání posledního rozloučení. „Rodina by se měla rozhodnout do večera. Rozloučení by pak asi proběhlo ve čtvrtek nebo v pátek. To je naše spekulace, vzhledem ke svátkům se tyto dva dny nabízejí. Jakmile se pan Frej vyjádří, budeme informovat veřejnost,“ řekl včera Aha! mluvčí Národního divadla Tomáš Staněk.

Na kolegyni včera vzpomínali i kamarádi. „Zázrak se nekonal, ale věřila jsem, že jiskřička naděje zůstává. Existují vlnění, která vám řeknou, že jste tomu člověku blízký, že jste na podobné vlně. A to platilo o nás. I proto, že jsme byly z Moravy a studovaly Janáčkovu akademii múzických umění v Brně. „Nikdo na ni nezapomene,“ řekla třeba herečka Gabriela Vránová.

Galatíková, matka dcery Kristýny a syna Ladislava, ztvárnila řadu nezapomenutelných rolí. Hrála mimo jiné ve fi lmech Údolí včel, Všichni dobří rodáci, Léto s kovbojem nebo Kytici. Proslavily ji seriály Vlak dětství a naděje, My všichni školou povinní, Sanitka. Divákům se vryla do paměti i dabingem, když propůjčila hlas například Francouzce Annie Girardotové. Za celoživotní mistrovství v dabingu v roce 2000 Galatíková získala Cenu Františka Filipovského.


23.12.2007

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.