Začarovaný kruh Hilary Duffové: Mám špeky, no a co! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Začarovaný kruh Hilary Duffové: Mám špeky, no a co!

Hilary Duffová se naučila mít svou postavu ráda
Hilary Duffová se naučila mít svou postavu ráda (Instagram @hilaryduff)

Tlak společnosti na dokonalou postavu je obrovský, obzvlášť jste-li slavná osobnost. Své o tom ví i herečka a zpěvačka Hilary Duffová (35). Kvůli pocitu, že bez útlého pasu v Hollywoodu neprorazí, si »uhnala« poruchu příjmu potravy. A bylo jí tehdy teprve 17 let!

Vážila 44 kilo

„Bylo to vážně děsivé. Tak moc jsem si přála stát se herečkou a měla jsem pocit, že když neshodím pár kilo, tak se mi to nepovede,“ přiznala Duffová v rozhovoru pro australský magazín Women’s Health. „Nemohla jsem si pomoct. Říkala jsem si: Všechny ty holky před kamerou jsou tak hubené! Vždyť oproti nim nemám žádnou šanci...“ Hilary začala držet drastické diety, byla prý úplně posedlá tím, co si dává do úst. A běda, jak to bylo něco sladkého nebo tučného!

Základ jídelníčku tvořila jen zelenina, případně rýže a vařené maso. V nejkritičtější fázi vážila pouhých 44 kilogramů! A tehdy jí začaly trápit vážné zdravotní problémy. „Chyběly mi minerály a vitamíny, pochopitelně. Takže jsem dostávala nekontrolované křeče do rukou,“ vzpomíná herečka. V tu chvíli si uvědomila, že jí jde o život, a začala s anorexií bojovat. Byla to dlouhá cesta, ale teď už konečně může říct, že si vypěstovala zdravý vztah ke svému tělu. A co víc – je na něj hrdá.

Eva Decastelo pro časopis Dieta: Tělo je chrám a vy se o něj musíte starat

Video se připravuje ...

Cvičí, ale s mírou

Ve formě se ovšem chce udržovat i nadále, a tak si najala osobního trenéra, který nejenže jí pomáhá správně cvičit, ale navíc drží na uzdě i její chmurné myšlenky. „Její sklony k poruchám příjmu potravy se změnily, když založila rodinu,“ říká trenér Dominic Leeder. „Být štíhlá už není její hlavní prioritou – tou jsou teď děti. Ale ano, fitness styl je pro Hilary i nadále důležitý.“ Když Hilary přijde domů z práce pozdě, raději stráví čas se svou rodinou, než aby šla dřít do fitka. Důsledná je ovšem ve stravování.

Od Leedera má vypočítáno, kolik kalorií může denně přijmout, aby nehubla, ani nepřibírala, a podle toho si sestavuje jídelníček. Když se jí do něj vejde čokoláda, pizza nebo víno, s chutí si je dá. „Zdravé jídlo ale miluju. Ráno ujíždím na ovesné kaši a ovocných smoothie. K obědu si ráda dám silný vývar a nějakou přílohu, třeba rýži. Večeřím obvykle vajíčka, pečivo s hummusem nebo avokádový toast,“ popisuje Duffová a jedním dechem dodává, že čím je starší, tím je se svým tělem spokojenější. „Mám špíčky, ano. A líbí se mi! A fascinuje mě, co všechno mé tělo dokáže. Vždyť mi dalo tři děti – a co je víc?“

Obezitoložka Dita Pichlerová o léčbě obezity

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.