Alena Vránová (90) po návratu z LDN: První slova o boji o život | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Alena Vránová (90) po návratu z LDN: První slova o boji o život

Alena Vránová
Alena Vránová (archiv)

Osud to Aleně Vránové k devadesátinám nandal. Pád, zlomenina, operace, pobyt v LDN. Sama herečka to okomentovala slovy: „Šťastnější padají na hubu, já na hřbet!“ Slavná pyšná princezna musela oželet křest knihy, která vznikla k jejímu jubileu: Alena Vránová ...a díky za všechna ta moje nová rána!

Alena poslala do Divadla Ungelt, kde byla dlouho první hereckou dámou, alespoň nahraný vzkaz. „Za zřejmě nezřízenou lásku k mé zemi mě až příliš často trestá teorie pana Newtona,“ postěžovala si v něm. „Vyřazuju své tělo na různě dlouhou dobu pro pobyt v nemocničních útulcích.“ Tak nějak popsala svůj boj o život, či se životem a krátký pobyt v LDN.

Carmen Mayerová o Aleně Vránové

Video se připravuje ...

Vzkaz pozorně poslouchali kolegové Vránové Jaroslav Satoranský (83), Carmen Mayerová (78), Marta Vančurová (74), Hana Talpová (84) a Saskia Burešová (76). A samozřejmě principál Ungeltu Milan Hein (76). „Moc Aleně přeju, aby ji život dál hodně těšil,“ řekl deníku Aha!. „Získala první Cenu Thálie právě za představení v našem divadle,“ dodal. Autor knihy, spisovatel Jakub Horváth, přiznal, že nejvíc ho překvapilo, jaký má herečka smysl pro humor.

Marta Vančurová o Aleně Vránové

Video se připravuje ...

„Přál bych paní Vránové, aby se našel scenárista, který by pro ni ještě napsal roli na tělo,“ řekl. Dalibor Gondík zavzpomínal, jak od Aleny dostal v jedné z prvních televizních rolí facku. Žádné kašírování, pěkně padla facka na sále,“ popsal. Marta Vančurová skromně přidala své přání. „Aby se jí splnilo, co chce ona, a mně, abych ji zase mohla vidět,“ zasnila se herečka.

Život je krásný

Hana Talpová (na snímku) se těší, až Aleně Vránové zase zavolá. Je to optimistka: „Víte, život je krásný. A kdyby nebyl, jak řekl Hemingway, mně se tak zdá.“



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.