Krásná brněnská revizorka Veronika (29): Rozdává pokuty i úsměvy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Krásná brněnská revizorka Veronika (29): Rozdává pokuty i úsměvy

Někdy musí i vypsat pokutu.
Někdy musí i vypsat pokutu. (mat)

Tohle povolání byste do křehké blondýnky neřekli. Veronika (29) před třemi lety vyměnila práci hostesky za pozici revizorky v Brně. Od té doby tam černé pasažéry odzbrojuje svou přívětivostí.

„Jízdenku, prosím,“ zaznívá dopravním prostředkem. A může začít mela. Pro řadu cestujících je revizor neoblíbenou figurou, na jeho adresu padají vulgární slova, nechybí fyzické útoky. Jak se s tím Veronika vypořádala? „Na revizora se nikdo neusměje, tak jsem to zkusila obráceně. Slyšela jsem už mnohokrát, od vás bych to nečekal. Někdy je to samozřejmě náročné, ale konfliktním situacím se snažím předcházet pozitivním přístupem. Každý člověk má svůj příběh, který se snažím vyslechnout a pochopit,“ říká Veronika.

Zná řeč těla

»Ukecat« se ale při rozdávání pokut nenechá. Už několikrát musela dokonce za neplatičem běžet. „Po třech letech už odhadnu na nějakých 85 procent, kdo jede načerno. Prozradí ho řeč těla, chování po nástupu do vozu,“ prozrazuje Veronika.

Při nástupu do tramvaje vypadá jako běžná cestující.

Uklidnila opilce

Veronika dokáže nejen dát pokutu, ale také s přestupcem zavést řeč. „Jeden pán pod vlivem mi v trolejbusu na Mendlově náměstí sprostě nadával. Vystoupila jsem s ním, dali jsme řeč, co má za problém. Prý nesnáší revizory. Nakonec jsem ho rozmluvila, začal se mi omlouvat, že má blbý den, popsal složitou rodinnou situaci. Dopadlo to v klidu,“ popisuje krásná revizorka.

Nočkám se nevyhýbá

Oblíbenou trasu v Brně Veronika nemá, klidně jde i do nepříliš oblíbených nočních kontrol, kdy jede spousta opilců. „Člověk je furt na nohách, sníh, vedro, za každého počasí. Ale nestěžuji si,“ shrnula žena, která patří mezi nejmladší brněnské revizory.

10 napadení ročně

V průměru řeší dopravní podnik v Brně deset fyzických napadení revizorů ročně. „Někdy musí dokonce po útoku zůstat v pracovní neschopnosti. Zajímavostí je, že polovinu případů napadení mají na svědomí ženy,“ řekla mluvčí dopravního podniku Hana Tomaštíková. Podstupují proto pravidelná školení, kde se učí konfliktům předcházet i jak se bránit.



Přečtěte si
aha75
2. 1. 2023 • 21:56

Od 18 let jezdím jen autem a když to vidím začnu jezdit šmirglem na prýgl dám si betelnej škopek .😂

Lukas Lebeda
2. 1. 2023 • 21:26

Co je na ní tak krásného?....i to obočí má falešný

Petr 007
1. 1. 2023 • 16:15

Dobrá holka znám z Exit clubu❤️

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.