Zeman opět ve formě! Plány prezidenta odtajněny | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zeman opět ve formě! Překvapivá cesta do drsného kraje

Poslední narozeniny v roli úřadujícího prezidenta.
Poslední narozeniny v roli úřadujícího prezidenta. (Foto Twitter Jiří Ovčáček)

„Rozbil se mu vozík!“ Případně „nefunguje mu žaludeční sonda“. Když tento týden prezident Miloš Zeman (78) odřekl část svého programu kvůli blíže nespecifikovaným technickým problémům, internetoví vtipálci začali střílet ostrými náboji. Včera už byl ale prezident na jiné akci fit, a dokonce ohlásil cestu do kraje!

Na čtvrtek měl původně Zeman v diáři, že přijme v Lánech kandidáta na ministra životního prostředí Petra Hladíka (38, KDU-ČSL), vzápětí měl uspořádat kulatý stůl k energetice. Nakonec to ale jeho lidé zrušili a veřejnosti to vysvětlovali „technickými důvody“, aniž by to upřesnili.

O zdraví nešlo

Kancléř Vratislav Mynář (55) jen tvrdil, že vůbec nejde o zdravotní stav – to vzápětí Aha! potvrdily další dva zdroje blízké prezidentovi. A web Seznam Zprávy zvěčnil dělníky, jak »makají« na střeše zámku, což nakonec potvrzovalo, že mohl být objekt ke schůzkám dočasně nevhodný. Zeman nakonec včera na Hradě přijal vítěze soutěže Vesnice roku, vtipkoval a vypadal ve formě.

Návštěva severu

A bude toho víc! Jelikož mu v uplynulém týdnu zdravotní stav umožnil jet na summit visegrádské čtyřky do Bratislavy, rozhodl se ještě trochu roztáhnout křídla. Zeman proto v příštím týdnu začne dvoutýdenní návštěvu Ústeckého kraje – poslední krajské »kolečko « si dal roku 2017, kdy obhajoval funkci.

Obdržel pozvání

Od té doby mu v cestách bránila epidemiologická situace a také nepříznivý zdravotní stav. Nepůjde ale o turné po všech regionech jako vždycky. „Plánuje se jen Ústecký kraj, ovšem v klasickém stylu jako za dřívějších časů,“ napsal Aha! mluvčí Hradu Jiří Ovčáček. Na dotaz, proč zvolil právě kraj na severu, pak odpověděl stručně: „Pan prezident obdržel pozvání.“

Zákulisí supersummitu v Praze:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.