Dabér a pravnuk Jiráska měl namále: Transplantace, pobyt na psychiatrii | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Dabér a pravnuk Jiráska měl namále: Transplantace, pobyt na psychiatrii

Herec a dabér Jiří Prager
Herec a dabér Jiří Prager (Foto: Jan Jedlička)

Jednasedmdesátiletý Jiří Prager si za své mistrovství ve světě dabingu vysloužil Cenu Františka Filipovského a titul Rytířem českého dabingu. Pravnuk Aloise Jiráska (†79) měl tento rok ale zcela jiné starosti, než-li dabovat. Šlo mu o život!

„Od února jsem ležel ve špitále, v dubnu mi dělali transplantaci jater. Bylo mi špatně, a tak mi po vyšetřeních našli nějakou trombózu v tepně v játrech, kvůli které přestala úplně fungovat, proto mi je museli celá vyměnit. Celé to bylo narychlo. Byl jsem na vyšetření v nemocnici v Praze na Karlově náměstí, a když zjistili, co mi je, už mi nechtěli dovolit ani opustit nemocnici. A i když bydlím jen přes ulici, domů pro věci mě stejně vezli sanitkou. A pak mě přesunuli do IKEMu," svěřil Jiří Prager webu eXtra.cz. 

Herec a dabér Prager je pravnuk Aloise Jiráska (†79)! Vím o něm drby, které se nevyučují!

Video se připravuje ...

„Tam mi doktoři řekli, ať zapomenu na to, že bych měl po transplantaci dál doma kočku Mňauku, kterou jsem našel na ulici a jsme největší kamarádi. Prý to nepřipadá v úvahu. A na to jsem jim pověděl, že ji přece nezastřelím, ať mi radši otevřou okno, že si odtamtud rovnou skočím, a už jsem skončil na psychiatrii,“ šokuje herec. Tam si ho naštěstí dlouho nenechali, od května už jeden z našich nejlepších dabérů spokojeně přebývá na chaloupce. S kočkami!

Pavel Rimský: U vlastního dabingu stále sleduju, kde to šlo udělat líp

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.