Účast Františka Němce na cenách Thálie je ve hvězdách: Strašák covid | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Účast Františka Němce na cenách Thálie je ve hvězdách: Strašák covid

František Němec má jistě z celoživotního ocenění radost. Minimálně stejnou, jakou měl loni, když byl uveden do Síně slávy Národního divadla.
František Němec má jistě z celoživotního ocenění radost. Minimálně stejnou, jakou měl loni, když byl uveden do Síně slávy Národního divadla. (Foto Aha! – Pavel Machan, Martin Hykl, Marek Pátek)

Má na Cenách Thálie převzít celoživotní ocenění a jako na potvoru onemocněl. František Němec (79) má podle kolegů z Národního divadla covid. „Leží oba s manželkou doma,“ prozradila jedna z hereček s tím, že má o herce pochopitelně velký strach.

Starostlivě připomíná, že Němec má těžkou cukrovku, což situaci ještě víc komplikuje. Tatínek z filmů Jak vytrhnout velrybě stoličku či Jak dostat tatínka do polepšovny si musí aplikovat inzulin, kolikrát i během představení. Sám nemocný herec telefon nezvedá, a tak není jasné, zda se slavnostního večera ve Zlaté kapličce, kam on sám nastoupil roku 1982, vůbec zúčastní. Musel ve čtvrtek zrušit i představení Staří mistři v divadle Ungelt, kde také působí.

Od režie k moderování

Jinak je ale vše připraveno. Letos se přímého přenosu 29. ročníku Cen Thálie ujme sám prezident Herecké asociace Ondřej Kepka (53). Má za sebou šest večerů, kdy držel v přenosovém voze režisérskou taktovku, a nyní se ujme slova. „Mám už zkušenost z předávání dabingových cen Františka Filiovského v Přelouči,“ říká herec a režisér. Uchýlil se s psaním scénáře na slavnou chalupu, kterou zdědil po rodičích. Tady hostila jeho máma Gabriela Vránová (†78) Vlastimila Brodského (†81) i Radovana Lukavského (†88) a další přátele.

Muzikálový fešák Roman Tomeš: První role, kde odpočívá!

Video se připravuje ...

Kdo si odnese vázy?

Už dnes se diváci ČT1 dozví, kdo z oblíbených divadelních umělců z celé republiky promění svou nominaci, a odnese si cenu v podobě originální vázy podle návrhu Bořka Šípka. Želízko v ohni má například herečka Zuzana Stivínová (49), herci Saša Rašilov (50) a Jan Vondráček (56), a muzikálové hvězdy Roman Tomeš (34) a Lumír Olšovský (49). Celkem bude vyhlášeno 19 nových laureátů.

Bez Havlové

Dá se předpokládat, že do Národního divadla tentokrát nepřijde ani Dagmar Havlová (69), která má zlomený kotník v ortéze...

Jitka Molavcová: Kvůli lásce se vzdala dětí

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.