Sebevražda producenta Jurtina (†46): DLUHY SI VZAL DO HROBU! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Sebevražda producenta Jurtina (†46): DLUHY SLAVNÝM SI VZAL DO HROBU!

Jiří Jurtin
Jiří Jurtin (Blesk)

Nejspíš velké finanční problémy dohnaly Jiřího Jurtina (†46) k sebevraždě. Producent muzikálu Tři oříšky pro Popelku či velkofilmu Lída Baarová dlužil, kam se podíval. Honorář nedostali a už ani nedostanou např. Jana Švandová (75), Karel Heřmánek (74) a další slavní věřitelé.

Producentův život vyhasl minulý pátek, když se ve svém autě záměrně předávkoval inzulinem, který bral na cukrovku. Po sobě zanechal nejen rodinu, ale především obrovské dluhy, které by měly být cca 160 milionů korun! Spousta slavných jmen jeho věřitelů z řad herců tak své peníze už asi neuvidí...

Jana Švandová v 7 pádech Honzy Dědka: Nešťastná láska ji přivedla k sebevražedným myšlenkám

Video se připravuje ...

Prokletá Popelka

Vaz producentovi zlomil v roce 2018 muzikál o Popelce, který skončil pouhé dva měsíce po premiéře. Zahrála si v něm plejáda známých herců, kteří ale nedostali zaplaceno, a dluhová past se začala nepříjemně rozšiřovat. Nejhůře asi dopadl Václav Vydra (66), jehož pohledávky dosahují částky 200 tisíc korun. „Celou záležitost jsem předal právníkovi,“ uvedl pro Aha! herec v roce 2020 s tím, že neočekává, že by byla uspokojena celá jeho pohledávka.

Kam se poděly prachy?

Mezi dalšími, kteří tehdy podali na producenta návrh na insolvenční řízení, byl například Milan Šteindler (65), který se dožadoval částky 85 tisíc korun. Své peníze nedostali ani Karel Heřmánek se synem Karlem (33) či herečka Jana Švandová, jež přišla o bezmála 50 tisíc. O honorář byla ochuzena i muzikálová Popelka Nikola Ďuricová (27), jejíž honorář činil 42 800 Kč. A to nebyli zdaleka jediní... Kam zmizely desítky milionů, nikdo nechápe a už se to ani nedozví.

Karel Heřmánek (74) přiznal Blesku: Odmítl balík peněz!

Video se připravuje ...

Esemesky na rozloučenou

Smutná zpráva o sebevraždě se začala šířit v pondělí vpodvečer, tedy až tři dny poté, co Jurtin ukončil svůj život. „Mohu potvrdit, že můj bývalý společník v pátek spáchal sebevraždu. Nejspíš za to mohou jeho velké finanční problémy,“ řekl Aha! Fawad Nadri, Jurtinův bývalý společník z produkční firmy NOGUP agency, s. r. o. Jurtin před sebevraždou rozeslal zprávu na rozloučenou – bohužel jí však nikdo nevěřil. Bylo to již poněkolikáté, co takovou SMS přátelé obdrželi, a nikdo na ni nereagoval...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.