Akční hrdina Tom Hardy (45): Kosí soupeře v jiu-jitsu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Akční hrdina Tom Hardy (45): Kosí soupeře v jiu-jitsu!

V turnaji porazil všechny soky.
V turnaji porazil všechny soky. (Foto Profimedia.cz)

Znovu dokázal, že je skutečně hoden svého jména. Hollywoodský herec Tom Hardy (45), jehož příjmení by šlo volně přeložit jako tvrdý nebo odolný, vítězí na turnajích v brazilské odnoži původně japonského bojového umění jiu-jitsu!

Když diváci pohlédli na soupisku evropského šampionátu v britském Milton Keynes, žádné na první pohled zajímavé jméno na ní nespatřili. Až v momentě, kdy bojovníci nastoupili na kolbiště, pochopili, že jistý Edward Hardy je proslulý herec Tom Hardy! 

Capone trailer: Tom Hardy se představuje jako slavný ganster

Video se připravuje ...

Rodák z Londýna Edward Thomas Hardy přičichl k tomuto sportu při přípravě na natáčení snímku Válečník (2011), ve kterém právě ztvárnil zápasníka smíšených bojových umění a natolik si je zamiloval, že se od té doby na tajňačku účastní podobných akcí. A úspěšně – v Milton Keynes smetl všechny soupeře a vyhrál zlato, stejně jako před měsícem ve Wolverhamptonu!

„Jeho přihlášku jsme přijali několik týdnů před soutěží,“ prozradil pořadatel Sean Rosborough. „Nechali jsme si to pro sebe, abychom ostatní nerozptylovali. Tom se choval skvěle, během celé akce se fotil s fanoušky, neměl s tím žádný problém,“ klaní se držiteli modrého pásku. „Myslím, že se dobře bavil. S jakou vervou se vrhl do zápasů... Je úžasný!“ dodává Sean Rosborough na konto herce známého třeba také z gangsterského seriálu Gangy z Birminghamu (Peaky Blinders).

Venom: Temnota pohltí Toma Hardyho ve filmu z dílny Marvelu.

Video se připravuje ...

Co je jiu-jitsu

● Kombinuje tři formy japonských bojových umění beze zbraně – judo, karate a aikidó.

● Stojí na zásadě, že i menší, slabší člověk se může úspěšně bránit proti většímu, silnějšímu útočníkovi, ovládá- li techniku boje.

● Zaměřuje se hlavně na boj na zemi a využití donucovacích technik páčení a škrcení, umožňuje ovšem i širokou škálu úchopů a hodů. Údery a kopy jsou zakázány.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.