Helena Vondráčková skončila v pražském IKEMu: Má zánět osrdečníku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Vondráčková skončila v pražském IKEMu: Má zánět osrdečníku!

Helena Vondráčková může koncertovat, ale musí se hlídat.
Helena Vondráčková může koncertovat, ale musí se hlídat. (Foto Aha! – David Kundrát, Marek Pátek, Martin Hykl, Jan Vilímek)

Ze zádušní mše za Hanu Zagorovou (†75) se omluvila ze zdravotních důvodů. A ihned vyvstala otázka, co se s její kolegyní a kamarádkou Helenou Vondráčkovou (75) děje. Management nejprve oznámil, že má srdeční problémy, kvůli nimž je pod dohledem lékařů z pražského IKEMu. Přesnější informace přišly včera odpoledne.

„Paní Vondráčkové lékaři už před několika dny diagnostikovali zánět osrdečníku, je stále pod jejich dohledem, ale koncertovat může,“ stojí v prohlášení. „Do pátku ji čekají dvě vystoupení, následně dovolená, kde si odpočine a bude nabírat síly,“ dodal management. Série vyšetření Podle informací Aha! zpěvačku onemocnění, které se dá velmi snadno zaměnit s infarktem, vylekalo. Proto se při prvních příznacích ihned nechala převézt do pražského IKEMu, kde podstoupila sérii vyšetření. Nyní je pod stálou lékařskou kontrolou, ale nikoliv hospitalizována. Už dnes by měla odcestovat na domluvené vystoupení v zahraničí. „Paní Vondráčková ve čtvrtek v Bojnici vystoupí, na Slovensko se plánuje letecky přesunout zítra odpoledne,“ sdělil včera odpoledne management. Bez stresu a námahy Zpěvaččin manžel Martin Michal (63) to vysvětluje takto: „Vystupovat může, ale musí se vyvarovat stresu a fyzické námahy,“ napsal médiím. „Udělám maximum proto, abych byla v pořádku,“ vzkázala všem fanouškům Vondráčková, která se snaží poctivě dodržovat nasazenou léčbu.

Vondráčková má novou biografii: Spisovatel Petr Macek zachytil její smích i slzy

Video se připravuje ...

Záměna s infarktem

Zánět osrdečníku je onemocnění často zaměňované s infarktem myokardu. Osrdečník je blána, která chrání srdce před vnějšími vlivy. Jeho zánět může mít suchou nebo vlhkou formu. Suchá forma je méně nebezpečná, může však přejít do vlhké, kde se vytvoří kolem srdce tekutina a to může být život ohrožující stav.

Omluva zdrcenému vdovci

Helena zatelefonovala už tak zdrcenému Štefanovi v pondělí večer, po vyšetření v pražském IKEM, kam ji převezli se srdečními problémy. „Omluvila jsem se mu, že se nebudu moci mše zúčastnit, protože mám zdravotní potíže,“ vysvětlila Aha! Helena. „Volala mi, chudinka... Vylekalo mě to! Hlavně, ať je v pořádku, myslím na ni,“ sdělil nám psychicky rozhozený Margita, který je teď s Vondráčkovou v pravidelném kontaktu. Uvědomuje si, jak moc ji Hančina ztráta bolí. „Měla jsem ji moc ráda a do posledních dnů před jejím nečekaným odchodem jsme byly v kontaktu,“ svěřila se zpěvačka. Ta své kolegyni především zasílala povzbuzující SMS zprávy. „Podporovala jsem ji v boji s jejími zdravotními problémy a věřila jsem, že je překoná. S jejím odchodem se těžko smiřuji a bolí to,“ dodala Vondráčková.

75. narozeniny oslavím na ranči, prozradila Helena Vondráčková

Video se připravuje ...



Přečtěte si
fllt1
1. 9. 2022 • 10:43

Většinou se to léčí klidem na lůžku, ale třeba léčba tancem a zpěvem taky pomůže.

Inka
1. 9. 2022 • 06:14

Helena Vondráčková je tak nemocná, že do konce týdne má dva koncerty...😂😂😂

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.