Jiřina Bohdalová (90) šla z funusu na Febio: Slzy střídal smích! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Jiřina Bohdalová (90) šla z funusu na Febio: Slzy střídal smích!

Doprovázel ji vnuk Marek a kamarádka Naďa.
Doprovázel ji vnuk Marek a kamarádka Naďa. (Foto Aha! – Marek Pátek, Tonda Tran)

Perný den měla ve čtvrtek Jiřina Bohdalová (90). Nejprve si ve strašnickém krematoriu poplakala na pohřbu režiséra, který ji tak říkajíc udělal, a pak se jela rychle domů převléct, aby se celý večer nesl její nakažlivý smích Slovanským domem.

Přestože už v úterý oslaví 91. narozeniny, elánu a energie má naše herecká legenda na rozdávání. V jednom dni stihla funus i Febiofest. Ve čtvrtek odpoledne vyprovodila na poslední cestu režiséra Antonína Kachlíka (†99), který stál na počátku její filmové kariéry. „Byl jedním z prvních tvůrců, který mě obsadil do vážné role,“ připomněla herečka, jež zazářila v Kachlíkově filmu Pršelo jim štěstí (1963). O pár hodin později dorazila v laškovné náladě na zahájení filmového festivalu.

Jiřina Bohdalová na pohřbu Náhlovského: Přitrouble jen působil!

Video se připravuje ...

Společnost jí dělal starší vnuk Marek (36) a její dobrá kamarádka, podnikatelka Naďa Kalinovská Vanišová. Herečka byla opravdu dobře naložena a neváhala si ani dobírat přítomné fotografy. Na otázku, s kým se bude líbat pod rozkvetlou třešní na prvního máje, mrkla na jednoho z nich a řekla: „Pod třešní, jo? Vy byste se nabídl?“ A co si přeje ke svým nadcházejícím narozeninám? „Chtěla bych je slavit i příští rok, přespříští, přespřespříští... A tak pořád dál!“ odpověděla Bohdalová vesele. S její vitalitou se jí to určitě splní!

Bohdalová na pohřbu Zaoralové: Nad Bartoškou držela ochrannou ruku!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
ejvm1712
30. 4. 2022 • 23:39

To ani nešla na pohřební hostinu ? Asi tam poslala várnice a oni jí je na vlastní náklady dopravili k ní domů. Ze Slovanskýho domu už neutekla. Tam si zadarmo nacpala pupek a proto tam táhla roztomilýho vnoučka. Zase ušetřila a přibude pár drobásků do prasátka.

aveneta
30. 4. 2022 • 09:43

Žena tzv. za zenitem.....pravda kdysi měla pár dobrých rolí či moderování Televarieté, ale když jí dnes vidím zmalovanou a chce si hrát na mladší ženu je to k úsměvu. Budiž jí přáno "zdravíčko"

begonie
30. 4. 2022 • 08:59

Velmi pomohla Zemanovi při jeho zvolení a za to byla i vyznamenaná , ale ona byla jedna p.r...... i s Klausem.... Ve svém věku obdivuhodně vitální, ale naše sympatie tedy nemá

mbmb
30. 4. 2022 • 05:36

Obdivuhodná stařenka

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.