Nehoda helikoptéry šéfa PPF: Kellner mohl přežít?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Nehoda helikoptéry šéfa PPF: Kellner mohl přežít?!

Šokující slova manželky pilota Russella, který zemřel s Kellnerem.
Šokující slova manželky pilota Russella, který zemřel s Kellnerem. (PPF/GoFundMe/Alaska Mountain Rescue Group/Handout a Reuters)

Petr Kellner (†56), nejbohatší Čech, který loni v březnu zahynul spolu s dalšími 4 lidmi na palubě vrtulníku na Aljašce, měl zřejmě šanci na přežití. Alespoň to vyplývá z žaloby, kterou na provozovatele helikoptéry podal jediný přeživší, fotograf a snowboardista David Horváth (49).

Vedle Kellnera a Horvátha náraz helikoptéry do horského hřebenu přežil ještě horský vůdce Gregory Harms. Jak ale uvádí žaloba, Harms i šéf PPF Kellner zemřeli při dlouhém čekání na záchranu. Horváthova americká právnička Tracey Knutsonová v žalobě popisuje, čím si musel přeživší projít.

„Tykali jsme si.“ Zeman udělí Kellnerovi Řád Bílého lva

Video se připravuje ...

„Byl uvězněný v pomačkané helikoptéře, která byla plná sněhu, leteckého paliva a krve,“ stojí v dokumentu. Horváth nyní žaluje firmu Soloy Helicopters, která vrtulník provozovala. Tvrdí, že společnost reagovala na havárii příliš pozdě, mezi posledním obdrženým signálem od helikoptéry a upozorněním záchranářů na mimořádnou situaci totiž uplynuly asi dvě a půl hodiny.

Jak zemřel Petr Kellner? I po roce jsou příčiny zřícení vrtulníku nejasné

Video se připravuje ...



Přečtěte si
pravlast
5. 4. 2022 • 10:21

P.Kelllner ale nějaký čas předtím dost šlápnul do jakéhosi kšeftu USA s Čínou a tady vše nahrává myšlence na odstranění.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.