Zounar s Randovou zachraňují divadlo! A musí zhubnout na metrák... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Zounar s Randovou zachraňují divadlo! A musí zhubnout na metrák...

Nové jeviště přímo láká ke hraní.
Nové jeviště přímo láká ke hraní. (Foto Aha! – David Kundrát, Jaroslav Hauer, TV Nova, ara)

Hráli rozhádaný manželský pár v Ordinaci v růžové zahradě, ale přitom mezi nimi panuje dokonalá souhra. Martin Zounar (54) a Martina Randová (50) neboli MUDr. Bobo Švarc a bláznivá Heluš se pokoušejí společně vdechnout život divadelní scéně Metro. „Chceme hrát hlavně komedie, abychom divákům zlepšili náladu,“ říká Martin.

Před rokem se kamarád, mimopražský podnikatel Jiří Turek, rozhodl udělat z Metra zbrusu novou scénu. Herci se okamžitě rozhodli jeho počin podpořit.

Rodinný duch

„Vše prošlo rekonstrukcí. Jeviště, bar, schodiště, toalety i hlediště. Navíc chceme, aby tu zavládl taky nový život, nový duch,“ vysvětlil Zounar ve chvíli, kdy mu ještě za zády technici montovali nové pohodlné sedačky. „Dřív panoval v divadle až téměř rodinný ruch. Po zkoušce přinesla paní z rekvizitárny pro všechny domácí pomazánku, po představení si kolegové sedli a probrali celou hru. Nikdo nepospíchal,“ zavzpomínal Martin.

Minus 16 kilo

I když je vidět, že stavbaři usilovně makají, přece jen ale zbývá pár věcí dodělat. Termín otevření se blíží. Již 26. února Martinové Zounar a Kraus prubnou jeviště ve hře Dva nahatý chlapi. I kvůli tomu chce herec ještě zhubnout! „Mám už dole šestnáct kilo a slíbil jsem, že současných sto pět zaokrouhlím na pouhý metrák,“ prozrazuje Zounar. Radost z něj přímo sálá. „Jsem spokojený. Budeme mít nové divadlo a už čtyři roky žiju ve spokojeném vztahu s přítelkyní Kateřinou. Mám nádherný život plný lásky, úcty a respektu. To je pak radost žít,“ dodává představitel seriálového doktora Boba Švarce.

KARLOS SHOW a hubnutí: Vinná dieta a roztrhnutý pytlík. Ve hře bylo švihadlo

Video se připravuje ...

Světlo v tunelu

Jeho kolegyně Martina si nyní vychutnává jinou roli, než byla Heluš v Ordinaci. Hraje v seriálu Ulice novou majitelku hospody Kateřinu Dubovskou. Na divadlo si ale čas vždy najde. „Otevření Metra vidím jako světlo v tunelu po překonané krizi. Jako herci jsme v divadlech přišli o práci a teď to musíme vše znovu uvést v život,“ těší se na nové role Martina.

Starší než zlatá kaplička

Palác Metro byl na Národní třídě dokonce dřív než Národní divadlo! Postaven byl v roce 1870 podle projektu architekta Bedřicha Tesaře jako obchodní a nájemní dům. Pak prošel několika úpravami a měnil vlastníky. Za minulého režimu zde byl mimo jiné automat Metro, který konkuroval automatu Koruna na Můstku.

Zahraje i Laurinová?

Spolu se Zounarem a Randovou budou v Metru hrát taky Filip Blažek (48), Saša Rašilov (49), Daniela Šinkorová (49) a mluví se i o Sabině Laurinové (49).

Poslední štace Zázvorkové

Právě v Divadle Metro stála v roce 2005 na jevišti naposledy herečka Stella Zázvorková (83). Bylo to ve hře Milá máti, drahá dcero s podtitulem Marie Terezie, kterou přímo pro ni napsal a režíroval Gustav Skála.

Hubnoucí Martin Zounar: Partnerka je nadšená, že si na něj zase vidím

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.