Herec Etztler 6 týdnů po těžkém covidu: Na prkna si ještě netroufá | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Etztler 6 týdnů po covidu: Na prkna si ještě netroufá

LISTOPAD 2019 LEDEN Miroslav Etzler s Michaelou Badinkovou ve hře Mléčné sklo.
LISTOPAD 2019 LEDEN Miroslav Etzler s Michaelou Badinkovou ve hře Mléčné sklo. (Foto Aha! – Martin Hykl, Marek Pátek, Divadlo Mana/Alena Hrbková)

Ani šest neděl po prodělaném covidu s těžkým průběhem se Miroslav Etzler (57) nepostaví na prkna, jež znamenají svět. V hlavní roli v zítřejší premiéře detektivní hry Mléčné sklo v pražském divadle Mana uvidí diváci místo něho Martina Dejdara (56).

Kvůli covidu-19 strávil Etzler téměř měsíc v nemocnici na kyslíkových přístrojích. „Nejsem sice zdravý, plíce budou bojovat ještě dlouho, ale bez kyslíku to snad už zvládnu,“ napsal herec na sociálních sítích krátce po svém propuštění ze špitálu. Přestože se mu už dýchá mnohem lépe, na hereckou práci se zřejmě ještě necítí a raději regeneruje na horách.

2 roky odkladů

Neobjeví se ani v několikrát odkládané premiéře detektivní hry, jejímž autorem je filmový scenárista Marek Epstein (46). Vršovické divadlo ji hodlalo uvést již před dvěma lety, avšak covid zamíchal kartami. Od té doby se měnilo obsazení i datum premiéry, která se konečně ustálila na zítřku. V roli detektiva Schwarze se nakonec představí Dejdar.

Šebrle se po 21 letech rozvádí! A Etzler nemůže sám dýchat

Video se připravuje ...

Nemocný rekvizitář

Epidemická situace se v Divadle Mana zatím na rozdíl od jiných scén, které jsou nucené měnit program jak na běžícím pásu, vyvíjí nadějně. „V současné době má u nás covid pouze rekvizitář,“ potvrdila deníku Aha! dramaturgyně Věra Mašková.

I záskoky se opakují

Není to poprvé, kdy Dejdar převzal roli za Etzlera. Zaskakoval za něho už ve hře Play Strindberg, kterou od roku 2003 uvádělo Divadlo Ungelt.

Auta na náplavce 2021: Rozhovor s Miroslavem Etzlerem

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.